Kunngjøring

Kollapse
Ingen kunngjøring ennå.

Jernbane.Net hjelp

Kollapse

Her kan du finne svar på spørsmål om hvordan styret fungerer. Bruk lenkene eller søkeboksen nedenfor for å finne veien rundt.

Fora, emner og innlegg

Hva er en fellesoppslagstavle?

En oppslagstavle for fellesskapet er en nettbasert diskusjonsside. Noen ganger kalles det også et "styre" eller "fora". Den kan inneholde flere kategorier, bestående av fora, emner og individuelle innlegg. Innholdet på en fellesskaps oppslagstavle er ofte laget av brukere eller medlemmer av nettstedet. De brukes til støtte, til å dele ideer og til en rekke ulike emner.

Hvordan er alt dette strukturert?

Oppslagstavlen som helhet inneholder ulike kategorier (brede fagområder), som i seg selv inneholder fora (mer spesifikke fagområder) som inneholder emner (samtaler eller diskusjoner) som er bygd opp av individuelle innlegg (hvor en bruker skriver noe) .

Vanligvis har fellesskapets hjemmeside en liste over kategorier og fora, med grunnleggende statistikk for hver - inkludert antall emner og innlegg, og hvilket medlem som postet den siste meldingen. Dette kan erstattes med en aktivitetsstrøm som viser en strøm av de siste innleggene, bildene og andre elementer som er delt.

Hvordan finner jeg frem?

Når du klikker på et forums navn, kommer du til listen over emner det inneholder. Et emne er en samtale mellom medlemmer eller gjester. Hvert emne starter som et enkelt innlegg og vokser etter hvert som svar og kommentarer legges til av forskjellige brukere.

For å starte et nytt emne klikker du bare på + Nytt emne-knappen (det kan hende du trenger de riktige tillatelsene for å gjøre dette).

Tråder kan bestilles på mange forskjellige måter. Standard er å ha emnet med den nyeste aktiviteten øverst. Men du kan enkelt endre denne rekkefølgen, for eksempel for å ha emnet med flest innlegg øverst. Bare klikk på Filter-menyen øverst til høyre i emnelisten. Filtermenyen vil gi deg alternativene du trenger for å sortere gjeldende side

Flersidevisninger

Når det er flere emner å vise enn det som får plass på en enkelt side, kan du se "Side"-boksen, som inneholder sidetall. Dette indikerer at listen over emner er delt over to eller flere sider. Denne metoden for å dele lister med elementer over mange sider brukes i hele fellesskapet.

Hva er faste emner?

'Klebrige' emner er emner som er bestemt som viktige av moderatorer eller administratorer. De er oppført øverst på emnelisten og forblir "fast" til toppen av oppføringen, selv om de ikke har hatt noen innlegg nylig. Deres formål er å holde viktig informasjon synlig og tilgjengelig til enhver tid.

Hvordan leser jeg et emne?

For å lese et emne, klikk på tittelen. Hvert innlegg i et emne er laget av et medlem eller en gjest. Du vil se litt kort informasjon om medlemmet som opprettet emnet til venstre for innlegget.

For å legge inn et svar på et eksisterende emne, klikk på Legg inn svar-knappen. Hvis denne knappen ikke vises, kan det bety at du ikke er logget inn som medlem, eller at du ikke har tillatelse til å svare, eller at emnet er stengt for nye svar.

Det vil også være en svarboks nederst på siden. Det er her du raskt kan skrive inn et svar også. Hvis du klikker på Sitat-koblingen på et svar, vil innholdet i det innlegget automatisk bli lagt til i svarboksen for deg. Hvis du klikker på Siter på flere innlegg, kan du sitere disse innleggene i ett enkelt svar.

Hvordan finner jeg ut mer om medlemmer?

For å se informasjon om et bestemt medlem, klikk på brukernavnet. Dette tar deg til deres offentlige profilside.

Hva er navigasjonslinjen?

Navigasjonslinjen øverst på hver side har koblinger som hjelper deg med å bevege deg rundt. Et "brødsmule"-område øverst til venstre viser hvor du er nå. Et skjema til høyre lar deg raskt logge inn. Dette tillater rask bevegelse fra den ene delen av nettstedet til den andre.

Kan jeg endre måten fellesskapet ser ut på?

Du kan kanskje endre stilen til fellesskapet ved å bruke stilveksleren nederst til venstre på siden. Dette lar deg velge forskjellige stiler som endrer fargeskjemaet og utseendet til fellesskapet. Hvis dette alternativet ikke vises, kan ikke brettet endres.

Jobber...
X