[SE] Värmlandstrafik AB månedskort

I min "karriere" på spor i Värmland hadde vi på SJ mange rare seanser med misbruk av Värmlandstrafik sine månedskort og andre terminkort....
 

En liten utflukt til Astilleros Españoles
Vårvinteren 1992 ble det flere turer til M/S Prinsesse Ragnhild [Color Line] som lå til ombygging ved Astilleros Españoles, i Cadiz....
 

Med JC 57783 til Roma med tørrfisk

En gang for mange år siden var det en kollega av meg in lastebil bransjen som behøvde akutt nødhjelp med å få av gårde en last med tørrfisk til...
 

[SE] Det er lenge til SJul

Går alle Tåg på Jul ?
Ja, de fleste tog går på hjul, men ikke riktig alle.
Spørsmålet bærer på en historie fra min tid i Värmland,...
 

[SE] Mitt siste SJ Team kom i mål, og kaffe får man i SJs Lounge !

Av og til dukker det opp minner fra en hyggelig tid, sammen med hyggelige kolleger ute langs sporene.
Dette bildet ble tatt da vi var kommet i mål...
 

[SE] Det var dette med Jernbane og Kaffe.

Det var dette med Jernbane og kaffe da.

Jeg er ikke den som er mest flittig til å reise med museumsjernbanene som vi har rundt omkring oss....
X

[NO] Nyhetsbrev fra Fornebubanen

Kollapse
 •  

 • [NO] Nyhetsbrev fra Fornebubanen

  Veidekke bygger tunnel fra Vækerø til Lysaker

  I sterk konkurranse leverte Veidekke det beste tilbudet på jobben med å lage tunnel fra Vækerø til Lysaker. Kontrakten, som ble signert fredag forrige uke, er den andre av de fire store tunnelkontraktene på Fornebubanen. Kontrakten går ut på å drive 2,35 kilometer tunnel mellom Lysaker i Bærum og Vækerø i Oslo, inkludert rømningsveier, adkomsttunneler og stasjonshaller for Lysaker og Vækerø stasjoner. Tunnelarbeidet skal utføres via et tverrslag (sidetunnel) på Lilleaker. Planlagt oppstart er i september.

  Arbeidet som Veidekke nå går i gang med, markerer fortsettelsen på de omfattende tunnelarbeidene på Fornebubanen, og oppstart for tunneldriving på Oslo-siden av Lysakerelven. Bildet viser direktør i Veidekke Anlegg, Neal Nordahl, og direktør i Fornebubanen, Irene Måsøval, som signerer kontrakten. Du kan lese mer om kontrakten på bygg.no, at.no og i vår pressemelding.

  Åpen dag på Fornebu søndag 28. august

  Nå er det endelig mulig for oss å invitere alle våre naboer til åpen dag på Fornebubanens største anlegg, nemlig Fornebu, der vi bygger Fornebu stasjon og base. Vi åpner porten i Snarøyveien vis a vis Fornebu senter og ønsker naboer og alle som er interessert i Fornebubanen velkommen til oss. Vi, og våre entreprenører, vil være til stede for å svare på spørsmål og vise rundt på anlegget. Det skal også bli mulighet for en matbit og en tur i minibuss inn i tunnelen.

  Alle detaljer er ikke helt klare ennå, men hold av søndag 28. august kl. 12 til 15 dersom du ønsker å besøke Fornebubanen. Vi gleder oss til å møte dere!


  Arbeid i sommerferien

  For å sikre god fremdrift, har vi i sommer planlagt å jobbe i ferien flere steder. Slik blir sommerferien på våre anleggsområder:

  Madserud: Her blir det ingen sommerferie. Arbeid med uttak av masser og klargjøring for tverrslag (sidetunnel) vil pågå i hele sommer, og det er planlagt å gjøre unna det meste av sprengingsarbeidet mens skole og barnehager i nærområdet er sommerstengt.

  Skøyen: Ingen sommerferie, planlagt aktivitet vil pågå i hele juli.

  Lysaker anleggsområde og tunnel Lysaker - Vækerø: Her starter planlagt aktivitet opp i begynnelsen av august, og det blir lite eller ingen aktivitet før det.

  Fornebuporten: Det blir arbeid i hele sommer i byggegropen til oppgang A, på trekanttomta ved Norwegian sitt bygg. Ellers ikke aktivitet over bakkenivå i uke 29 og 30.

  Flytårnet: Sommerferie i uke 29 og 30.

  Tunnel Fornebu - Lysaker: Sommerferie i uke 29 og 30, redusert aktivitet i uke 28 og 31.

  Fornebu: Sommerferie i uke 29 og 30, redusert aktivitet i uke 28.

  Selv om det er sommerferie på våre anleggsområder, vil det være folk til stede for å drive vedlikehold og sørge for sikkerheten. Fremdriften på Fornebubanens arbeider kan du følge i Publikumsmodellen.


   Å legge inn kommentarer er deaktivert.

  Trender

  Kollapse

  • [ES] The downside of Spain’s free train ticket
   The downside of Spain’s free train ticket

   When Germany introduced its 9-euro ticket, train stations were packed and trains overflowing with passengers. Spain will offer free tickets, and local transport associations fear the worst. Can the trains actually handle the additional passengers? And what will be the consequences for public transport?

   “The Renfe trains in Catalonia are already crowded. There will be a problem in September“, says Jordi Porta of Public Transport...
   13-08-22, 09:50
  • [SE] [DK] Trafiken på Øresundsbron snart återhämtad – dansk fritidstrafik och godstrafik lyfter

   Trafiken på Øresundsbron snart återhämtad – dansk fritidstrafik och godstrafik lyfter


   Øresundsbrons trafik och intäkter under det första halvåret närmar sig nivåerna från 2019 – med i genomsnitt 16.631 passager per dag var cirka 85 procent av brotrafiken tillbaka. Øresundsbro Konsortiets resultat före värdeförändring blev 471 miljoner DKK, vilket är 152 miljoner DKK bättre än samma period i fjol. Jämfört med 2019 är det en minskning med 93 miljoner DKK.

   –...
   13-08-22, 09:46
  • [NO] Norse Atlantic Airways har sin første flygning fra Oslo til New York via London
   Norse Atlantic Airways har sin første flygning fra Oslo til New York via London

   I dag åpnet Norse Atlantic Airways sin nye rute mellom Oslo og New York JFK via London Gatwick. Selskapets kunder tilbys dermed flere valgmuligheter til konkurransedyktige priser.   Den nye ruten åpner for at reisende kan bestille enveis flygninger med Norse Atlantics moderne Boeing 787 Dreamliner fra Oslo til London fra 360 kroner. De daglige flygningene går fra Oslo om morgenen...
   13-08-22, 09:42
  • [DK] Kør gratis med letbane og bybusser i weekenden 13. og 14. august
   Kør gratis med letbane og bybusser i weekenden 13. og 14. august

   Den 31. juli blev Odenses nye bynet lanceret. Med bynettet bliver en lang række busruter omlagt for sikre et stærkt samspil mellem bybusser og letbane.

   For at markere det nye bynet har FynBus, Odense Kommune og Odense Letbane besluttet at give alle mulighed for at afprøve byens nye transportlinjer – uden at skulle tænke på rejsekort og billetkøb.

   Derfor er der GRATIS kørsel med letbanen og med...
   13-08-22, 09:37
  • [ NO] SJT: Sikkerhetsrapport for jernbane 2021
   Sikkerhetsrapport for jernbane 2021

   Opplysninger og tall i denne rapporten er basert på innrapporterte hendelser fra virksomhetene etter gjeldende internasjonale lovverk og den nasjonale definisjonen på jernbaneulykker, alvorlige jernbanehendelser og jernbanehendelser.

   1 Sikkerhet i tall

   Statens jernbanetilsyn (SJT) fokuserer på virksomhetenes ansvar for å drive sikkert. Statistikk over uønskede hendelser brukes systematisk til å følge opp virksomhetene...
   12-08-22, 16:48
  Laster inn kalender...
  Laster inn kalender...
  Jobber...
  X