[SE] Värmlandstrafik AB månedskort

I min "karriere" på spor i Värmland hadde vi på SJ mange rare seanser med misbruk av Värmlandstrafik sine månedskort og andre terminkort....
 

En liten utflukt til Astilleros Españoles
Vårvinteren 1992 ble det flere turer til M/S Prinsesse Ragnhild [Color Line] som lå til ombygging ved Astilleros Españoles, i Cadiz....
 

Med JC 57783 til Roma med tørrfisk

En gang for mange år siden var det en kollega av meg in lastebil bransjen som behøvde akutt nødhjelp med å få av gårde en last med tørrfisk til...
 

[SE] Det er lenge til SJul

Går alle Tåg på Jul ?
Ja, de fleste tog går på hjul, men ikke riktig alle.
Spørsmålet bærer på en historie fra min tid i Värmland,...
 

[SE] Mitt siste SJ Team kom i mål, og kaffe får man i SJs Lounge !

Av og til dukker det opp minner fra en hyggelig tid, sammen med hyggelige kolleger ute langs sporene.
Dette bildet ble tatt da vi var kommet i mål...
 

[SE] Det var dette med Jernbane og Kaffe.

Det var dette med Jernbane og kaffe da.

Jeg er ikke den som er mest flittig til å reise med museumsjernbanene som vi har rundt omkring oss....
X

[NO] Sommeren kommer – med arbeid på vei og bane

Kollapse
 •  

 • [NO] Sommeren kommer – med arbeid på vei og bane

  Ferietid betyr opprusting av jernbane. Det må til for å ivareta sikkerheten og styrke punktligheten. Samtidig gjøres den splitter nye Follobanen klar til åpning i høst.
  Tradisjonen tro er sommeren tidspunktet for lengre arbeidsøkter på vei og bane. Da er det tiden for å få gjort unna mye vedlikehold når mange har fri, og færre pendler til studier eller jobb.

  – Vi bygger og moderniserer jernbanen. Samtidig gjøres det viktig arbeid på veiene og T-banen. Til sammen gir dette folk et bedre transporttilbud på Østlandet, sier Victor Hansen, direktør for kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR.

  Styrker tilbudet på jernbanen
  Sommerens arbeid må til for å kunne åpne Follobanen i desember. Den nye strekningen vil halvere reisetiden mellom Oslo og Ski og sørge for flere togavganger sørøst for hovedstaden.

  – Vi gleder oss til å kunne reise raskt, komfortabelt og klimavennlig med den nye banen. I sommer skal Follobanen kobles til sporene på Oslo S, og denne jobben kan vi ikke gjøre mens togene går, sier Hansen.

  Bane NOR samarbeider med Statens vegvesen, Ruter og togselskapene for å informere og finne de beste løsningene for kunder og naboer mens arbeidene pågår.

  Her finner du mer om sommerens arbeid på jernbanen på Oslo S, i Bærum, Asker, Ski, Drammen, Eidsvoll, Stange, Hamar og på Gjøvikbanen.

  Beregn god tid
  Skal du reise på Østlandet bør du planlegge turen og sette av litt ekstra tid. Vy, Go-Ahead, SJ Norge og Flytoget sørger for alternativ transport på de strekningene som rustes opp av Bane NOR. Noen strekninger ber Vy passasjerer om å bruke Ruters tilbud.

  – Buss kan bruke lenger tid enn toget og ha andre avgangs- og ankomsttider. Det kan også ta deg litt ekstra tid å finne bussholdeplassen og å bytte mellom buss og tog. Beregn derfor litt god tid, råder Hansen.

  Han minner om at togene vil kjøre med noe redusert hastighet de første dagene etter at arbeidene i sporet er avsluttet. Det er av sikkerhetsmessige årsaker.

  - Og det er ikke en god løsning om alle setter seg i bilen. Når mange busser skal erstatte togene, blir det mer trafikk ved de største togstasjonene og på veiene, understreker Hansen.

  Dette må du huske på når du skal reise i sommer:

  - Planlegg reisen din hos Entur, Ruter, Vy, Go-Ahead, SJ Norge eller Flytoget

  - Bussen kan bruke andre stoppesteder enn det toget gjør

  - Avgangs- og ankomsttider kan være annerledes

  - Husk at reisen kan ta lengre tid med buss og at det tar tid å bytte mellom buss og tog

  - Ta med en flaske vann om været er fint

  - Kjøp billett før du går ombord

  Oslo S: alle busser har avgang fra spor 19 og ankomst Tollbugata
  På Oslo S vil alle busser gå fra spor 19. Alle busser vil ha endeholdeplass på grusplassen i Tollbugata, ved Børsen, et steinkast unna Oslo S. På lokale togstasjoner er bussholdeplassene merket med gult der det går buss for tog.

  – Vi skal skilte godt – se etter de gule skiltene. Togselskapene har kundeveiledere på plass på de store stasjonene for å bistå de reisende, sier Victor Hansen.


  Her er det stengt i sommer:

  Oslo S stengt:
  Det er arbeider på Oslo S følgende helger: 25. - 26. juni, 16. - 17. juli, 23. - 24. juli og 30. - 31. juli. Den siste helgen i juli er Oslo S helt stengt i 10 timer og togene snur på Skøyen, Grefsen, Bryn og Lillestrøm. De andre helgene vil arbeidene kun medføre sporendringer på Oslo S.

  Østover fra Oslo:

  Oslo S – Rygge og Oslo S - Mysen/Rakkestad stengt fra 25. juni til og med 7. august.

  Vestover fra Oslo:
  Sandvika-Asker (kun lokaltog L1) stengt fra 2. juli til og med 31. juli.

  Asker – Spikkestad/Gulskogen/Sande stengt i perioden 2. juli til og med 31. juli.

  Nordover fra Oslo:
  Oslo S- Gjøvik stengt fra 17. juni til og med 19. juni.

  Gardermoen – Lillehammer stengt fra 9. august til og med 4. september. Rørosbanen fra Hamar til Støren går som normalt i perioden, bortsett fra helgen 3.-4. september hvor det er stengt Hamar - Løten.

  De første dagene etter at arbeidene er avsluttet vil togene kjøre med redusert hastighet. Det kan i tillegg komme innstillinger.

  T-banen stengt:
  Sognsvann-Majorstuen og Storo- Majorstuen: Stengt i perioden 3. juli til 26. juli.

  Veiarbeid:
  Nattarbeid på Storolokket.
  Nedsatt hastighet på E18 i Bærum.
  [/TD]
  [/TR]
   Å legge inn kommentarer er deaktivert.

  Trender

  Kollapse

  • [NO]
   Nå monteres de nye kranene på Alnabru - men i byggeperioden er kapasiteten sterkt redusert

   Nå bygges det store, klimavennlige kjemper som kan øke godstransporten på bane. Kranene kutter kostnader og er klare til innsats i oktober.

   Ifølge pressemeldingen fra Bane Norer to østerrikske Künz-produserte kraner under oppføring. Kranene er semiautomatiserte, kan fjernstyres og skal raskt kunne løfte kontainere fulle av varer om bord på et godstog.
   Østerrikerne overtar jobben...
   01-07-22, 15:17
  • [NO] Avinor fyller 75 år
   Avinor fyller 75 år
   ...
   01-07-22, 15:12
  • [NO] All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023
   All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023

   Kollektivtrafikken i Oslo blir utslippsfri innen utgangen av 2023, fem år før målet, og har tatt et stort skritt på veien mot å kunne tilby utslippsfri kollektivtransport i hele Ruters område i løpet av 2028.

   Bakgrunnen er at Ruter har inngått to nye kontrakter etter å ha gjennomført bussanbud i Oslo øst. Unibuss og Nobina er de nye operatørene og de 137 bussene vil være elektriske.


   – Oslo...
   01-07-22, 15:03
  • [SE] augusti rullar de nya spårvagnarna i Lund
   ...
   01-07-22, 14:55
  • [SE] Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Tre äldre färdsätt på en dag. Det blir möjligt när Lennakatten, Svenska Spårvägssällskapet och Stromma slår ihop sig till Veteranturen. Denna unika upplevelse kommer att gå lördagar i sommar.

   Att åka som förr i tiden är både spännande och väcker minnen. Stromma, Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet har tagit fasta på det och startar i sommar Veteranturen. Den innebär en resa med ett historiskt tåg,...
   30-06-22, 10:48
  Laster inn kalender...
  Laster inn kalender...
  Jobber...
  X