[SE] Värmlandstrafik AB månedskort

I min "karriere" på spor i Värmland hadde vi på SJ mange rare seanser med misbruk av Värmlandstrafik sine månedskort og andre terminkort....
 

En liten utflukt til Astilleros Españoles
Vårvinteren 1992 ble det flere turer til M/S Prinsesse Ragnhild [Color Line] som lå til ombygging ved Astilleros Españoles, i Cadiz....
 

Med JC 57783 til Roma med tørrfisk

En gang for mange år siden var det en kollega av meg in lastebil bransjen som behøvde akutt nødhjelp med å få av gårde en last med tørrfisk til...
 

[SE] Det er lenge til SJul

Går alle Tåg på Jul ?
Ja, de fleste tog går på hjul, men ikke riktig alle.
Spørsmålet bærer på en historie fra min tid i Värmland,...
 

[SE] Mitt siste SJ Team kom i mål, og kaffe får man i SJs Lounge !

Av og til dukker det opp minner fra en hyggelig tid, sammen med hyggelige kolleger ute langs sporene.
Dette bildet ble tatt da vi var kommet i mål...
 

[SE] Det var dette med Jernbane og Kaffe.

Det var dette med Jernbane og kaffe da.

Jeg er ikke den som er mest flittig til å reise med museumsjernbanene som vi har rundt omkring oss....
X

[NO] Veidekke Bane fikk HMS-pris

Kollapse
 •  

 • [NO] Veidekke Bane fikk HMS-pris

  Veidekkes skandinaviske HMS-pris for 2021 gikk til Veidekke Bane.

  De fikk prisen for sitt HMS-arbeid på et stort vedlikeholdsprosjekt for Bane Nor på jernbanen mellom Asker og Drammen. Prisen ble delt ut av konsernsjef Jimmy Bengtsson på Veidekkes ledermøte i Oslo tirsdag.

  – De siste årene er antall skader i Veidekke betydelig redusert, og i 2021 hadde konsernet for første gang i selskapets historie ingen alvorlige skader, heter det i en pressemelding.

  – Jeg er imponert over vår baneavdelings meget solide HMS-arbeid i et utfordrende prosjekt med betydelig risiko, og vår de er uten tvil verdige prisvinnere. Jeg er samtidig stolt over det solide forbedringsarbeidet som vår HMS-organisasjon har gjennomført, og driver, sammen med alle ute i prosjektene våre som hver dag arbeider for at Veidekke skal bli et enda tryggere sted å jobbe, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i meldingen.

  Veidekke Bane er en landsdekkende entreprenør innen fornyelse og vedlikehold av jernbaner og sporveier. Prisen ble mottatt for HMS-arbeidet i forbindelse med etablering av nytt kontaktledningsanlegg på jernbanestrekningen fra Asker til Drammen (inkludert Lieråstunnelen).

  – I dette prosjektet har vi gjennomgått våre HMS-rutiner meget grundig og sørget for ekstra tett samarbeid mellom alle involverte. Disse rutinene har etter hvert forplantet seg i resten av baneavdelingen og gitt oss verdifulle erfaringer og kunnskap som vi tar med oss til nye prosjekter, sier leder i Veidekke Bane Magnus Sutherland Kristensen.

  Kandidatene til Veidekkes skandinaviske HMS-pris nomineres gjennom en intern konkurranse i de ulike enhetene i Veidekke i Norge, Sverige og Danmark. De to andre finalistene var prosjektet for bygging og rehabilitering av Sandefjord videregående skole, og Veidekke Byggservice i Sverige.
   Å legge inn kommentarer er deaktivert.

  Trender

  Kollapse

  • [NO]
   Nå monteres de nye kranene på Alnabru - men i byggeperioden er kapasiteten sterkt redusert

   Nå bygges det store, klimavennlige kjemper som kan øke godstransporten på bane. Kranene kutter kostnader og er klare til innsats i oktober.

   Ifølge pressemeldingen fra Bane Norer to østerrikske Künz-produserte kraner under oppføring. Kranene er semiautomatiserte, kan fjernstyres og skal raskt kunne løfte kontainere fulle av varer om bord på et godstog.
   Østerrikerne overtar jobben...
   01-07-22, 15:17
  • [NO] Avinor fyller 75 år
   Avinor fyller 75 år
   ...
   01-07-22, 15:12
  • [NO] All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023
   All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023

   Kollektivtrafikken i Oslo blir utslippsfri innen utgangen av 2023, fem år før målet, og har tatt et stort skritt på veien mot å kunne tilby utslippsfri kollektivtransport i hele Ruters område i løpet av 2028.

   Bakgrunnen er at Ruter har inngått to nye kontrakter etter å ha gjennomført bussanbud i Oslo øst. Unibuss og Nobina er de nye operatørene og de 137 bussene vil være elektriske.


   – Oslo...
   01-07-22, 15:03
  • [SE] augusti rullar de nya spårvagnarna i Lund
   ...
   01-07-22, 14:55
  • [SE] Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Tre äldre färdsätt på en dag. Det blir möjligt när Lennakatten, Svenska Spårvägssällskapet och Stromma slår ihop sig till Veteranturen. Denna unika upplevelse kommer att gå lördagar i sommar.

   Att åka som förr i tiden är både spännande och väcker minnen. Stromma, Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet har tagit fasta på det och startar i sommar Veteranturen. Den innebär en resa med ett historiskt tåg,...
   30-06-22, 10:48
  Laster inn kalender...
  Laster inn kalender...
  Jobber...
  X