Stress Express, the real thing!

Stress Express, the real thing!

Alle som trodde at Stress Express er av relativt nyere dato, må tro om igjen.

Flere vintre...
 

En overnatting i Alvesta

I oktober 2020 hadde kroppen begynt å fungere slik noenlunde igjen etter mer eller mindre sammenhengende sykdom siden høsten 2017. En av våre medlemmer...
 

Det har vært mye snakk om nattog i det siste !

Det har vært mye snakk om nattog i det siste !
Særlig i vårt søsterforum Postvagnen har nattog til Hamburg fått veldig mye spalteplass. De fleste
...
 

En sightseeing på BW Cottbus - Guben

Det har jo ikke bestandig vært grått hår på skallen min, og jeg bærer heller ingen hatt !
Man får takke for at jeg ikke har kombinasjonen
...
 

Meningsløst å hevde at VY bedriver 100% bærekraftig persontrafikk !

Det har lett for å bli litt konflikter når man diskuterer jernbanetrafikk og landeveistrafikk. Særlig på jernbanesiden av bordet kan det ofte være...
 

[SE]Togpersonalet i tåg 73 slapper av før frokost.

Togpersonalet i tåg 73 slapper av før frokost.

Bildet ble tatt en mellom Stockholm C og Västerås den 20 august 2007
Vi hadde dagen
...
 

Så ble sluttsignalet tent !

SÅ var det slutt !

Det markeres med et sluttsignal på toget, men ikke i arbeidslivet.
Når du slutter på jobben etter mange år,...
 

Nicht öffnen, bevor der Zug hält

Nicht öffnen, bevor der Zug hält !

I tidligere tider, en svært passende henstilling.

Dagens tog er noe mer sofistikerte. På
...
 

[SE] Värmlandstrafik AB månedskort

I min "karriere" på spor i Värmland hadde vi på SJ mange rare seanser med misbruk av Värmlandstrafik sine månedskort og andre terminkort....
 

En liten utflukt til Astilleros Españoles
Vårvinteren 1992 ble det flere turer til M/S Prinsesse Ragnhild [Color Line] som lå til ombygging ved Astilleros Españoles, i Cadiz....
 

Med JC 57783 til Roma med tørrfisk

En gang for mange år siden var det en kollega av meg in lastebil bransjen som behøvde akutt nødhjelp med å få av gårde en last med tørrfisk til...
 

[SE] Det er lenge til SJul

Går alle Tåg på Jul ?
Ja, de fleste tog går på hjul, men ikke riktig alle.
Spørsmålet bærer på en historie fra min tid i Värmland,...
 

[SE] Mitt siste SJ Team kom i mål, og kaffe får man i SJs Lounge !

Av og til dukker det opp minner fra en hyggelig tid, sammen med hyggelige kolleger ute langs sporene.
Dette bildet ble tatt da vi var kommet i mål...
 

[SE] Det var dette med Jernbane og Kaffe.

Det var dette med Jernbane og kaffe da.

Jeg er ikke den som er mest flittig til å reise med museumsjernbanene som vi har rundt omkring oss....
X

[SE] SL: Klart med tidtabellsförändringarna för 2023

Kollapse
 •  

 • [SE] SL: Klart med tidtabellsförändringarna för 2023

  SL : Klart med tidtabellsförändringarna för 2023

  Den 20 oktober informeras Trafiknämnden om de förändringar som sker när SL-trafiken börjar gå enligt 2023 års tidtabeller den 11 december.

  I december varje år börjar nya tidtabeller gälla för kollektivtrafiken. Planeringen av trafikutbudet spänner över ett helt år och kommuner och intresseorganisationer får tycka till under processens gång. Exempel på saker som påverkar är ny infrastruktur som ger nya möjligheter och när det byggs nya bostadsområden dit det ska gå kollektivtrafik. Som regioninvånare kan man tycka till om kollektivtrafiken via sin kommun.

  Nu är det klart vilka förändringarna blir till 2023 års tidtabeller. Övergången sker söndagen den 11 december.

  Tunnelbanan

  I tunnelbanan sker inga tidtabellsförändringar. Däremot påverkas trafiken under 2023 av arbeten, bland annat på Söderströmsbron mellan Slussen och Gamla stan samt längst ut på Röda linjen mot Fruängen och Gröna linjen mot Farsta strand. Tillgänglighetsarbeten görs på stationen Gamla stan, men utan att det påverkar trafiken.

  Pendeltåg

  Bara små justeringar i tidtabellerna görs för att förbättra byten vid Bålsta. Förändringarna är avhängiga tågplanen som formellt fastställs av Trafikverket senare i år.

  Trafikpåverkande arbeten under 2023 kommer att finnas på sl.se närmare inpå att de inträffar.

  Lokalbanor och spårvagn

  Roslagsbanan får samma utbud på söndagar som på lördagar, vilket innebär kvartstrafik i större delen av linjenätet hela helgen. Linje 27S kommer även att börja stanna vid stationen Tibble.


  Det sker inga tidtabellsförändringar för Saltsjöbanan men banan ersätts med bussar under hela nästa år. En mängd olika arbeten ska göras samtidigt. Bland annat ska SL bygga dubbelspår och dubbla plattformar vid stationerna Tattby och Fisksätra.

  Bussar kommer även att sättas in under drygt en månad på Lidingöbanan, mellan Ropsten och Baggeby, medan Lilla Lidingöbron kopplas in under 2023.

  Buss

  I de norra delarna av länet sker en del större förändringar, till exempel:
  • En ny linje, 612X, börjar gå mellan Kista och Arninge station, den nya knutpunkten för resenärer från hela nordortsektorn. Linje 686 mellan Norrtälje och Kista läggs ner och resenärerna får i stället fler avgångar att välja på när de kan ta linje 676 till Arninge och byta till nya linjen 612X.
  • Busslinjerna 624C, 628C och 680 från Norrort till Humlegården fastnar ofta i köer i innerstaden och förseningar gör att resandet minskar. Därför kommer de här linjerna i stället att starta och sluta vid Tekniska högskolan. De ska också stanna vid Danderyds sjukhus för snabba byten till tunnelbanan.
   • Förändringen gör att det blir lättare att välja mellan linje 670 och 680 mot Vaxholm då båda kommer att avgå från Tekniska högskolan. Det görs även förändringar på linje 670 och 670X för att snabba på bussarna och linjen kommer att köras med dubbeldäckare med fler sittplatser vilket gör att antalet turer kan dras ner.
  • I syfte att snabba på stombusslinje 676 från Norrtälje kommer bussarna inte längre att stanna vid Roslagstull och Universitetet södra. Här är det få som går av och på och det går att resa från de relativt närbelägna hållplatserna Frescati och Albano.
  • Bussarna mellan Rimbo och Tekniska högskolan på linje 639 får ny sluthållplats Danderyds sjukhus, där resenärerna kan byta till tunnelbanan och få en snabb resa in till innerstaden. Förändringen gör att det finns resurser att utöka trafiken mellan Rimbo och Norrtälje.
  • I glest bebyggda områden i Norrtälje och Vallentuna är det vanligt att bussar går tomma och det är ibland långt att gå till närmaste hållplats. Därför kommer resenärer i de här områdena att få beställa resa två timmar i förväg inom givna tidsramar och de kan då bli upphämtade vid exempelvis tomtgränsen. Det minskar antalet tomma bussar vilket både är bra för miljön och mer kostnadseffektivt. Förändringen innebär att dagens linjer delvis får nya sträckningar och hållplatser dras in. Även på de linjer som fortsätter att gå enligt en tidtabell kommer vissa turer att behöva bokas i förväg.
  • Utbudet i Täby anpassas till ny stadsutveckling som att en ny simhall öppnar.

  Övriga förändringar i Norrort

  Det görs även några mindre förändringar i utbudet till Rosersbergs industriområde, viss utökning av linje 555 i Upplands-Bro samt anpassningar för att snabba på stombusslinje 178 och linje 508. I Sundbyberg förändras sträckningen för linjerna 504 och 506.

  Förändringar i övriga delar av länet

  I övriga delar av länet görs till exempel anpassningar till ny infrastruktur i Nedersta i Västerhaninge och trafiken utökas mellan Slussen och Orminge i Nacka. Några extraavgångar för skolelever dras in i Huddinge där behovet redan täcks genom andra avgångar. I Ekerö sker någon indragning av helgtrafik under sommaren och det görs en ny utvärdering av försöket med buss 350 på färjan Jungfrusund–Slagsta under 2023.


  Det sker inga tidtabellsförändringar i Botkyrka, Salem, Tyresö, Nynäshamn, Järfälla, Upplands Väsby och Lidingö. I Nykvarn och Bromma görs någon mindre förändring och det görs även några förändringar i trafikutbudet i Södertälje, beroende på om förutsättningar ges genom exempelvis nya hållplatser.

  Sjötrafiken

  Pendelbåtslinje 83 fortsätter gå på prov till och med sommaren 2023. Utredningen om linjen pågår och det är ännu inte klart ifall den efter provperioden kommer att ingå i SL:s ordinarie utbud.

  Bryggan Norra Tynningö, som trafikeras av både pendelbåt 83 och Waxholmsbolagets båtar, är stängd för reparation från 3 oktober till juni 2023.

  Några övriga förändringar i tidtabellerna görs för att bland annat förbättra sommartrafiken på sträckan Åsättra–Ingmarsö–Finnhamn–Husarö.


   Å legge inn kommentarer er deaktivert.

  Trender

  Kollapse

  • [NO] Follobane-entreprenør ble vurdert svakest på alt utenom pris
   Follobane-entreprenør ble vurdert svakest på alt utenom pris

   Da entreprenøren Obrascón Huarte Lain S.A. sikret seg en av de store Follobane-kontraktene i 2015, fikk de svakest evalueringsscore i konkurransen på alt utenom pris. For sin plan for delprosjektet i Ski, fikk entreprenøren kun 2 av 10 mulige poeng.


   Statsråden ber styret vurdere behov for Bane Nor-endringer etter Follobane-fadesen

   Styret må vurdere om det er behov for endringer og tilpasninger...
   25-01-23, 09:18
  • [EU] 12 years, 133 million euros: Zeebrugge presents its new harbour lines
   12 years, 133 million euros: Zeebrugge presents its new harbour lines

   A new, modernised shunting yard was officially put into use in the port of Zeebrugge this week. It is the end of a project that lasted no less than twelve years and cost 133 million euros. In total, more than eighteen kilometers of new track has been laid. According to the Belgian infrastructure manager Infrabel, this is “the largest rail job ever” in the port.

   The new shunting yard of the port of Zeebrugge...
   26-01-23, 12:58
  • [SE] Göteborg: Sprängstopp vid Handelshögskolan
   Göteborg: Sprängstopp vid Handelshögskolan

   Den 1 februari inleds sprängningar i korsningen Vasagatan-Haga Kyrkogata vardagar och all trafik stoppas i korta intervaller vid varje tillfälle.

   Akademiska hus håller på att bygga Handelshögskolans nya byggnad med uppgång till Västlänkens station Haga vid korsningen Vasagatan-Haga Kyrkogata. Nu har arbetet kommit så långt att det blivit dags för sprängningar – närmare bestämt från den 1 februari.

   All trafik stopp...
   26-01-23, 11:19
  • [EU] Hannibal to launch new rail service to connect port of La Spezia with China
   Hannibal to launch new rail service to connect port of La Spezia with China

   Hannibal is inaugurating a new rail freight service between Marzaglia, 50 kilometres northwest of Bologna, and Melzo, near Milan. This new service is expected to strengthen the connection between the port of La Spezia and the rest of Europe as well as China.

   The first train is scheduled to depart on Wednesday, 25 January. Initially, there will be three weekly roundtrips, with a plan to extend to...
   26-01-23, 11:13
  • [NO] Ny rapport: Fornebubanen kan gi økt verdiskapning i milliardklassen
   Ny rapport: Fornebubanen kan gi økt verdiskapning i milliardklassen

   Titusenvis av nye boliger og arbeidsplasser langs den nye t-banestrekningen fra Majorstuen til Fornebu kan bidra til milliardvekst når Fornebubanen står ferdig, ifølge ny rapport.

   En fersk rapport fra analyseselskapet Menon som ser på økonomiske effekter av Fornebubanen viser at vestbaneklyngene Skøyen – Vækerø - Lysaker – Fornebu har et potensiale for økt verdiskapning på 70 milliarder fram...
   26-01-23, 09:31
  Laster inn kalender...
  Laster inn kalender...
  Jobber...
  X