[SE] Värmlandstrafik AB månedskort

I min "karriere" på spor i Värmland hadde vi på SJ mange rare seanser med misbruk av Värmlandstrafik sine månedskort og andre terminkort....
 

En liten utflukt til Astilleros Españoles
Vårvinteren 1992 ble det flere turer til M/S Prinsesse Ragnhild [Color Line] som lå til ombygging ved Astilleros Españoles, i Cadiz....
 

Med JC 57783 til Roma med tørrfisk

En gang for mange år siden var det en kollega av meg in lastebil bransjen som behøvde akutt nødhjelp med å få av gårde en last med tørrfisk til...
 

[SE] Det er lenge til SJul

Går alle Tåg på Jul ?
Ja, de fleste tog går på hjul, men ikke riktig alle.
Spørsmålet bærer på en historie fra min tid i Värmland,...
 

[SE] Mitt siste SJ Team kom i mål, og kaffe får man i SJs Lounge !

Av og til dukker det opp minner fra en hyggelig tid, sammen med hyggelige kolleger ute langs sporene.
Dette bildet ble tatt da vi var kommet i mål...
 

[SE] Det var dette med Jernbane og Kaffe.

Det var dette med Jernbane og kaffe da.

Jeg er ikke den som er mest flittig til å reise med museumsjernbanene som vi har rundt omkring oss....
X

[SE] SL:s ombud och spärrkiosker slutar sälja biljetter och reskassa till Access-kort 10 maj

Kollapse
 •  

 • [SE] SL:s ombud och spärrkiosker slutar sälja biljetter och reskassa till Access-kort 10 maj


  Från 10 maj får den som köper biljett hos SL:s ombud och spärrkiosker biljetten på ett nytt grönt SL-kort. Det innebär samtidigt att ombud och spärrkiosker inte längre laddar på de gamla Access-korten. Reskassa som finns kvar på kortet går att använda ända fram till mars 2023.

  Från och med tisdagen den 10 maj börjar SL:s ombud och spärrkiosker att sälja biljetter till det nya gröna SL-kortet. Kortet lanserades i höstas och används redan av många som laddar på det själva i SL-appen.

  Nu kommer det även gå att ladda på det nya gröna kortet hos SL:s ombud och spärrkiosker. Det innebär samtidigt att försäljningen till de gamla blå Access-korten upphör hos ombud och spärrkiosker, men finns kvar ett tag till i webbutiken på sl.se och biljettautomater som fortfarande är i bruk.

  Har man reskassa kvar på Access-kortet går den att resa upp fram till mars 2023. Det kommer även gå att få pengarna återbetalda under lång tid framöver. Redan i dag går det att göra återköp hos SL Kundtjänsts butiker och på bemannade pendeltågsstationer.

  Det kommer fortsatt gå att resa med biljetter på ett Access-kort till mars 2023, men möjligheterna att ladda på dem är begränsade.

  – När vi går över från ett blått Access-kort till ett grönt SL-kort är mycket som tidigare men lite är nytt. Vi hoppas att ännu fler snabbt upptäcker fördelarna med det nya SL-kortet, som att det går att ladda på både hos ombuden och i spärrkioskerna samt i SL-appen – en biljettautomat man alltid har med sig, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettförsäljning på trafikförvaltningen.
  I ett första skede, med start 10 maj och fram till och med den 24 juni, får resenärerna ett nytt kort utan extra kostnad när de köper sin biljett i spärrkiosken eller hos ett ombud. Därefter kommer kortet att kosta 20 kronor, samma pris som Access-kortet haft.
   Å legge inn kommentarer er deaktivert.

  Trender

  Kollapse

  • [NO]
   Nå monteres de nye kranene på Alnabru - men i byggeperioden er kapasiteten sterkt redusert

   Nå bygges det store, klimavennlige kjemper som kan øke godstransporten på bane. Kranene kutter kostnader og er klare til innsats i oktober.

   Ifølge pressemeldingen fra Bane Norer to østerrikske Künz-produserte kraner under oppføring. Kranene er semiautomatiserte, kan fjernstyres og skal raskt kunne løfte kontainere fulle av varer om bord på et godstog.
   Østerrikerne overtar jobben...
   01-07-22, 15:17
  • [NO] Avinor fyller 75 år
   Avinor fyller 75 år
   ...
   01-07-22, 15:12
  • [NO] All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023
   All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023

   Kollektivtrafikken i Oslo blir utslippsfri innen utgangen av 2023, fem år før målet, og har tatt et stort skritt på veien mot å kunne tilby utslippsfri kollektivtransport i hele Ruters område i løpet av 2028.

   Bakgrunnen er at Ruter har inngått to nye kontrakter etter å ha gjennomført bussanbud i Oslo øst. Unibuss og Nobina er de nye operatørene og de 137 bussene vil være elektriske.


   – Oslo...
   01-07-22, 15:03
  • [SE] augusti rullar de nya spårvagnarna i Lund
   ...
   01-07-22, 14:55
  • [SE] Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Tre äldre färdsätt på en dag. Det blir möjligt när Lennakatten, Svenska Spårvägssällskapet och Stromma slår ihop sig till Veteranturen. Denna unika upplevelse kommer att gå lördagar i sommar.

   Att åka som förr i tiden är både spännande och väcker minnen. Stromma, Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet har tagit fasta på det och startar i sommar Veteranturen. Den innebär en resa med ett historiskt tåg,...
   30-06-22, 10:48
  Laster inn kalender...
  Laster inn kalender...
  Jobber...
  X