[SE] Värmlandstrafik AB månedskort

I min "karriere" på spor i Värmland hadde vi på SJ mange rare seanser med misbruk av Värmlandstrafik sine månedskort og andre terminkort....
 

En liten utflukt til Astilleros Españoles
Vårvinteren 1992 ble det flere turer til M/S Prinsesse Ragnhild [Color Line] som lå til ombygging ved Astilleros Españoles, i Cadiz....
 

Med JC 57783 til Roma med tørrfisk

En gang for mange år siden var det en kollega av meg in lastebil bransjen som behøvde akutt nødhjelp med å få av gårde en last med tørrfisk til...
 

[SE] Det er lenge til SJul

Går alle Tåg på Jul ?
Ja, de fleste tog går på hjul, men ikke riktig alle.
Spørsmålet bærer på en historie fra min tid i Värmland,...
 

[SE] Mitt siste SJ Team kom i mål, og kaffe får man i SJs Lounge !

Av og til dukker det opp minner fra en hyggelig tid, sammen med hyggelige kolleger ute langs sporene.
Dette bildet ble tatt da vi var kommet i mål...
 

[SE] Det var dette med Jernbane og Kaffe.

Det var dette med Jernbane og kaffe da.

Jeg er ikke den som er mest flittig til å reise med museumsjernbanene som vi har rundt omkring oss....
X

[SE] Premiär för SJ nattåg Stockholm-Hamburg 1 september

Kollapse
 •  

 • [SE] Premiär för SJ nattåg Stockholm-Hamburg 1 september

  PRESSMEDDELANDE - 28 APRIL 2022
  1 september är det premiär för SJs nya nattåg Stockholm-Hamburg. Det är starten på en daglig, året-runt trafik med tåg mellan Sverige och Centraleuropa. Den 27 april startade biljettförsäljningen.

  På kvällen 1 september avgår ett nattåg från Stockholm mot Hamburg och ett nattåg från Hamburg i motsatt riktning. Biljetter till den nya nattågstrafiken började säljas 27 april av SJ. Biljetter kommer också gå att köpa hos flera europeiska säljkanaler.

  Avgången från Stockholm sker klockan 17.34. Tåget gör ett flertal stopp längs Södra stambanan för att skapa attraktiva resor från många olika håll i Sverige. Tåget fortsätter sedan via Köpenhamn och Odense med slutdestination Hamburg-Altona cirka klockan 06.30. Ankomsttiden är vald för att skapa goda bytesmöjligheter för den som vill resa vidare till många olika destinationer i Norra och Centraleuropa

  Nattåget från Hamburg-Altona avgår klockan 21.55 och ankommer Stockholm klockan 09.55.

  -Det är glädjande att kunna erbjuda svenskarna en regelbunden tågförbindelse ner till Europa. Vi märker redan nu att efterfrågan är stor och vi har höga förväntningar på nattåget till Hamburg, säger Mats Almgren, direktör kommersiell trafik på SJ.

  Ett tåg kommer att bestå av 2 klass sittplats, 2 klass liggvagn för 4-6 personer, 2 klass sovvagn för 1-2 personer och 1 klass sovvagn för 1-3 personer.

  Trafiken sker i samarbete med Hector Rail och det tyska järnvägsföretaget RDC. Hector Rail anlitas för tågdragning mellan Malmö och Padborg. Det är en sträcka på cirka 4 timmar och vagnarna dras då av Hector Rails lok. Vagnarna som används har europeiska standardmått, vilket innebär att de är något smalare än SJs nattvagnar.

  Prissättningen är dynamisk, det vill säga att prisnivån varierar med efterfrågan. Prissättning sker i Euro, men på sj.se räknas priset om och redovisas i kronor. Lägsta pris i 2 klass sittvagn är cirka 300 kronor.

  -Hamburg har mycket att erbjuda och är en stark och växande turistdestination med besökare från hela världen. Däremot har svenskarna ännu inte helt och hållet upptäckt Hamburg, men nu får de chansen, säger Mats Almgren, direktör kommersiell trafik på SJ.

  Trafiken sker på uppdrag av Trafikverket 244 dagar om året. Resterande dagar kör SJ trafiken på kommersiella villkor.
   Å legge inn kommentarer er deaktivert.

  Trender

  Kollapse

  • [NO]
   Nå monteres de nye kranene på Alnabru - men i byggeperioden er kapasiteten sterkt redusert

   Nå bygges det store, klimavennlige kjemper som kan øke godstransporten på bane. Kranene kutter kostnader og er klare til innsats i oktober.

   Ifølge pressemeldingen fra Bane Norer to østerrikske Künz-produserte kraner under oppføring. Kranene er semiautomatiserte, kan fjernstyres og skal raskt kunne løfte kontainere fulle av varer om bord på et godstog.
   Østerrikerne overtar jobben...
   01-07-22, 15:17
  • [NO] Avinor fyller 75 år
   Avinor fyller 75 år
   ...
   01-07-22, 15:12
  • [NO] All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023
   All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023

   Kollektivtrafikken i Oslo blir utslippsfri innen utgangen av 2023, fem år før målet, og har tatt et stort skritt på veien mot å kunne tilby utslippsfri kollektivtransport i hele Ruters område i løpet av 2028.

   Bakgrunnen er at Ruter har inngått to nye kontrakter etter å ha gjennomført bussanbud i Oslo øst. Unibuss og Nobina er de nye operatørene og de 137 bussene vil være elektriske.


   – Oslo...
   01-07-22, 15:03
  • [SE] augusti rullar de nya spårvagnarna i Lund
   ...
   01-07-22, 14:55
  • [SE] Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Tre äldre färdsätt på en dag. Det blir möjligt när Lennakatten, Svenska Spårvägssällskapet och Stromma slår ihop sig till Veteranturen. Denna unika upplevelse kommer att gå lördagar i sommar.

   Att åka som förr i tiden är både spännande och väcker minnen. Stromma, Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet har tagit fasta på det och startar i sommar Veteranturen. Den innebär en resa med ett historiskt tåg,...
   30-06-22, 10:48
  Laster inn kalender...
  Laster inn kalender...
  Jobber...
  X