X

[NO] # Ruter: Kollektivtrafikken i Oslo 17.mai

Kollapse
 •  

 • [NO] # Ruter: Kollektivtrafikken i Oslo 17.mai

  Beregn god tid, kjøp billett på forhånd og benytt stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget hvis du skal til Oslo sentrum. Husk også familierabatten, en voksen med billett kan ha med seg inntil fire barn under 18 år gratis.

  Trikk, buss, båt og T-bane kjører lørdagsruter på 17. mai, og deler av Oslo sentrum stenges for trikk og buss. Sjekk reiseplanleggeren på ruter.no eller i appen.

  – For første gang siden 2019 skal vi alle endelig få feire nasjonaldagen sammen, og ikke i små kohorter. Det er meldt om rekordhøy deltakelse i barnetoget i Oslo, og det blir en folkefest over hele landet. Det er veldig mange som skal ut å reise i Ruters områder denne dagen, vi anbefaler alle å beregne ekstra god tid for å rekke det man skal. Det er også lurt å bruke reiseplanleggeren denne dagen, noen av bussene og trikkene vil kjøre alternative traseer, spesielt i Oslo, der deler av sentrum stenges for buss og trikk på grunn av barnetoget, opplyser Ruter.

  Reisetips
  • Kjøp billett i Ruter-appen. Da sparer du ombordtillegget, og alle kommer raskere fram.
  • Husk familierabatten! Du kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis hvis du er over 18 år og reiser med gyldig billett.
  • Beregn god tid. Det er mange som skal ut å reise denne dagen. Enkelte steder går det også barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser.
  • Unngå Nationaltheatret T-banestasjon. Kapasiteten her er begrenset. For å unngå trengsel oppfordrer vi deg til å bruke Stortinget eller Jernbanetorget. Du bør også avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret.

  • Knut Andvord
   #1
   Knut Andvord kommenterte
   Redigere en kommentar
   Så bra at familierabatten fungerer 17. Mai. Tidligere gjaldt den ikke 1 og 17 mai, selv om disse fullt på en lør eller søndag. Begrunnelsen var at disse var høytidsdager
  Å legge inn kommentarer er deaktivert.

Trender

Kollapse

 • Gjør jernbanen klar for fornying og fest
  Den nye Follobanen og den «gamle» Østfoldbanen skal kobles sammen med dagens jernbanespor på Oslo S og Ski. Det er en stor og kompleks jobb, som krever at togtrafikken stenges og erstattes av buss-for-tog.

  Den nye Follobanen øker kapasiteten på jernbanen, både for passasjertog og godstrafikk. Vi får dobbelt så raske reiser mellom Oslo og Ski og forventer også færre forsinkelser og innstilte avganger når den nye strekningen åpnes i desember, sier Stine Undrum, konserndirektør...
  19-05-22, 13:11
 • Sommeren kommer – med arbeid på vei og bane
  Ferietid betyr opprusting av jernbane. Det må til for å ivareta sikkerheten og styrke punktligheten.
  Samtidig gjøres den splitter nye Follobanen klar til åpning i høst.
  Tradisjonen tro er sommeren tidspunktet for lengre arbeidsøkter på vei og bane.
  Da er det tiden for å få gjort unna mye vedlikehold når mange har fri, og færre pendler til studier eller jobb.

  Vi bygger og moderniserer jernbanen. Samtidig gjøres det viktig arbeid på veiene...
  19-05-22, 13:09
 • [US] Gulf Coast Battle: An Interim Report
  The witness phase of the slugout between Amtrak on one side and CSX, Norfolk Southern (NS) and the Port of Mobile on the other, ended May 12 as its 11th day concluded. It ended not with T.S. Eliot’s oft-quoted “whimper” but truly with a bang.

  It was held before the Surface Transportation Board, and STB Chair Martin J. Oberman characterized it as “an unprecedented hearing” and “maybe the longest ever.” The “bang” was a frank, forthright and apparently frustrated summation...
  19-05-22, 08:22
 • [NO] Stiller strengere miljøkrav til utbygging av jernbane
  Den norske jernbanen moderniseres og fornyes. Nå skal prosjektene våre miljøsertifiseres. Det vil styrke tiltak for klima og miljø i de store utbyggingsprosjektene.

  Å kjøre tog er utslippsfri, arealbesparende og energieffektiv transport. Å bygge jernbane har derimot kostnader for klima og miljø. Bane NOR har store ambisjoner for utslippskutt på våre anleggsplasser og ønsker å være en rollemodell for bærekraftig utvikling innen 2025.

  Selv om det jobbes godt med...
  19-05-22, 08:06
 • [NO] Vil Sverige og Finlands NATO-medlemskap påvirke byggingen av Nord-norgebanen?
  Les artikkelen her:

  https://www.bygg.no/nytt-selskap-vil...anen/1498847!/...
  19-05-22, 07:50
Laster inn kalender...
Laster inn kalender...
Jobber...
X