[SE] Värmlandstrafik AB månedskort

I min "karriere" på spor i Värmland hadde vi på SJ mange rare seanser med misbruk av Värmlandstrafik sine månedskort og andre terminkort....
 

En liten utflukt til Astilleros Españoles
Vårvinteren 1992 ble det flere turer til M/S Prinsesse Ragnhild [Color Line] som lå til ombygging ved Astilleros Españoles, i Cadiz....
 

Med JC 57783 til Roma med tørrfisk

En gang for mange år siden var det en kollega av meg in lastebil bransjen som behøvde akutt nødhjelp med å få av gårde en last med tørrfisk til...
 

[SE] Det er lenge til SJul

Går alle Tåg på Jul ?
Ja, de fleste tog går på hjul, men ikke riktig alle.
Spørsmålet bærer på en historie fra min tid i Värmland,...
 

[SE] Mitt siste SJ Team kom i mål, og kaffe får man i SJs Lounge !

Av og til dukker det opp minner fra en hyggelig tid, sammen med hyggelige kolleger ute langs sporene.
Dette bildet ble tatt da vi var kommet i mål...
 

[SE] Det var dette med Jernbane og Kaffe.

Det var dette med Jernbane og kaffe da.

Jeg er ikke den som er mest flittig til å reise med museumsjernbanene som vi har rundt omkring oss....
X

[NO] Sporveien utbedrer og vedlikeholder T-banens linjer 1, 2, 3 og 4

Kollapse
 •  

 • [NO] Sporveien utbedrer og vedlikeholder T-banens linjer 1, 2, 3 og 4  I perioden 26. mai til 6. juni skal Sporveien etablere en midlertidig sporforbindelse mellom Lambertseterbanen og Østensjøbanen, nær Høyenhall og Ryen T-banestasjoner. I arbeidsperioden vil trafikk på T-banelinjene 1, 2, 3, og 4 delvis bli erstattet med buss for T-bane.


  I løpet av stengeperioden skal eksisterende bru på Østensjøbanen kobles av sporet, slik at den kan erstattes av en ny bru over jernbanen ved Bryn stasjon. Det skal etableres en midlertidig sporforbindelse mellom Lambertseterbanen (linje 1 og 4), Furusetbanen (linje 2) og Østensjøbanen (linje 3), slik at de fire linjene kjøres på samme spor forbi Brynseng stasjon, frem til om lag mai 2023.


  Arbeidet med å bygge ny bru over Bryn stasjon er en del av prosjektet som skal bygge ny trasé for Østensjøbanen mellom Brynseng og Hellerud T-banestasjoner. Under arbeidsperioden fra 26. mai til 6. juni kjøres det på deler av strekningen buss for T-bane mellom Helsfyr og Tveita på linje 2, mellom Helsfyr og Hellerud på linje 3, og mellom Helsfyr og Bergkrystallen på linje 1 og 4.

  En nesten 100 år gammel trasé
  Store deler av den gamle T-banetraseen mellom Brynseng stasjon og Hellerud ble anlagt og tatt i bruk som trikketrasé på midten av 1920-tallet. I 1967 ble banen ombygd til T-banestandard mellom Etterstad og Skullerud. Østensjøbanens ytre strekning mellom Hellerud og Skullerud ble oppgradert i 2015–2016.

  Dagens bratte og kurvede trasé mellom Bryn bru og Hellerud begrenser T-banens hastighet til 30 km/t over en lengre strekning, noe som fører til både støy og stor slitasje.


  Vedlagte filer
   Å legge inn kommentarer er deaktivert.

  Trender

  Kollapse

  • [NO]
   Nå monteres de nye kranene på Alnabru - men i byggeperioden er kapasiteten sterkt redusert

   Nå bygges det store, klimavennlige kjemper som kan øke godstransporten på bane. Kranene kutter kostnader og er klare til innsats i oktober.

   Ifølge pressemeldingen fra Bane Norer to østerrikske Künz-produserte kraner under oppføring. Kranene er semiautomatiserte, kan fjernstyres og skal raskt kunne løfte kontainere fulle av varer om bord på et godstog.
   Østerrikerne overtar jobben...
   01-07-22, 15:17
  • [NO] Avinor fyller 75 år
   Avinor fyller 75 år
   ...
   01-07-22, 15:12
  • [NO] All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023
   All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023

   Kollektivtrafikken i Oslo blir utslippsfri innen utgangen av 2023, fem år før målet, og har tatt et stort skritt på veien mot å kunne tilby utslippsfri kollektivtransport i hele Ruters område i løpet av 2028.

   Bakgrunnen er at Ruter har inngått to nye kontrakter etter å ha gjennomført bussanbud i Oslo øst. Unibuss og Nobina er de nye operatørene og de 137 bussene vil være elektriske.


   – Oslo...
   01-07-22, 15:03
  • [SE] augusti rullar de nya spårvagnarna i Lund
   ...
   01-07-22, 14:55
  • [SE] Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Tre äldre färdsätt på en dag. Det blir möjligt när Lennakatten, Svenska Spårvägssällskapet och Stromma slår ihop sig till Veteranturen. Denna unika upplevelse kommer att gå lördagar i sommar.

   Att åka som förr i tiden är både spännande och väcker minnen. Stromma, Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet har tagit fasta på det och startar i sommar Veteranturen. Den innebär en resa med ett historiskt tåg,...
   30-06-22, 10:48
  Laster inn kalender...
  Laster inn kalender...
  Jobber...
  X