[SE] Värmlandstrafik AB månedskort

I min "karriere" på spor i Värmland hadde vi på SJ mange rare seanser med misbruk av Värmlandstrafik sine månedskort og andre terminkort....
 

En liten utflukt til Astilleros Españoles
Vårvinteren 1992 ble det flere turer til M/S Prinsesse Ragnhild [Color Line] som lå til ombygging ved Astilleros Españoles, i Cadiz....
 

Med JC 57783 til Roma med tørrfisk

En gang for mange år siden var det en kollega av meg in lastebil bransjen som behøvde akutt nødhjelp med å få av gårde en last med tørrfisk til...
 

[SE] Det er lenge til SJul

Går alle Tåg på Jul ?
Ja, de fleste tog går på hjul, men ikke riktig alle.
Spørsmålet bærer på en historie fra min tid i Värmland,...
 

[SE] Mitt siste SJ Team kom i mål, og kaffe får man i SJs Lounge !

Av og til dukker det opp minner fra en hyggelig tid, sammen med hyggelige kolleger ute langs sporene.
Dette bildet ble tatt da vi var kommet i mål...
 

[SE] Det var dette med Jernbane og Kaffe.

Det var dette med Jernbane og kaffe da.

Jeg er ikke den som er mest flittig til å reise med museumsjernbanene som vi har rundt omkring oss....
X

[SE] Företagsresenärerna återvänder till SJ i rask takt

Kollapse
 •  

 • [SE] Företagsresenärerna återvänder till SJ i rask takt

  Från och med februari till och med april ökade affärsresandet med SJ med lite över 90 procent. Den 9 februari avskaffades restriktionerna och affärsresandet började öka på en gång. 30 april motsvarade antalet affärsresor med SJ 63 procent av antalet affärsresor vid samma tidpunkt 2019. År 2019 är det år då flest resenärer hittills valde att resa med SJ.

  9 februari avskaffades restriktionerna efter den senaste covidvågen. Affärsresandet har ökat månad för månad sedan dess. 30 april motsvarade antalet affärsresor 63 procent av antalet affärsresor vid samma tidpunkt 2019, som är det år då flest resenärer hittills valde att resa med SJ.

  Statistik från de två första veckorna i maj visar att ökningen fortsätter, men inte i riktigt lika snabb takt. Bokningsläget 30 april fram till midsommar var dessutom högre än motsvarande bokningsläge 2019.

  Ökningen av affärsresandet är relativt jämnt fördelat över branscher och sektorer, med det undantaget att offentlig sektor har ökat sitt resande mer än genomsnittet. En orsak kan vara att offentliga organisationer var bland de sektorer som drog ner sitt affärsresande mest.

  Mot bakgrund av dess tre omständigheter (den starka uppgången, det positiva bokningsläget, den jämna återkomsten) stärks SJ i sin bedömning att affärsresandet till hösten kommer att motsvara minst samma nivå som under 2019. SJ tror visserligen att det totala affärsresandet kommer att minska, men att tåget gynnas eftersom det affärsresande som görs flyttas över till transportslag med lägre utsläpp av växthusgaser.

  Därför väljer affärsresenären tåget

  SJ har frågat sina affärsresor varför de väljer tåget framför andra färdmedel. 61 procent anger som främsta skäl att restiden kan användas till arbete. Den anledning att välja tåget som ökar mest är att tåget har en mindre miljöpåverkan än alternativa färdsätt. 2019 var det 42 procent som angav miljöskäl. 2022 hade andelen stigit till 58 procent. En ökning med 16 procentenheter

  Affärsresorna med SJ blir längre

  Affärsresandet mätt i antal delresor motsvarade 30 april 63 procent av affärsresandet vid samma tid 2019, men mätt i personkilometer motsvarar affärsresandet 68 procent. Affärsresorna som görs 2022 är något längre än tidigare. Det kan bero på att flera företag och organisationer skrivit om sina resepolicyer och nu rekommenderar tåg för alla resor inom Sverige, men även till Oslo och Köpenhamn och något fall även till Centraleuropa.

  Läs mer i den bifogade affärsrapporten om de resultat och trender som finns i affärsresandet med SJ efter pandemin. Rapporten kan även laddas ner från sj.se.
   Å legge inn kommentarer er deaktivert.

  Trender

  Kollapse

  • [NO]
   Nå monteres de nye kranene på Alnabru - men i byggeperioden er kapasiteten sterkt redusert

   Nå bygges det store, klimavennlige kjemper som kan øke godstransporten på bane. Kranene kutter kostnader og er klare til innsats i oktober.

   Ifølge pressemeldingen fra Bane Norer to østerrikske Künz-produserte kraner under oppføring. Kranene er semiautomatiserte, kan fjernstyres og skal raskt kunne løfte kontainere fulle av varer om bord på et godstog.
   Østerrikerne overtar jobben...
   01-07-22, 15:17
  • [NO] Avinor fyller 75 år
   Avinor fyller 75 år
   ...
   01-07-22, 15:12
  • [NO] All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023
   All kollektivtrafikk utslippsfri i Oslo i 2023

   Kollektivtrafikken i Oslo blir utslippsfri innen utgangen av 2023, fem år før målet, og har tatt et stort skritt på veien mot å kunne tilby utslippsfri kollektivtransport i hele Ruters område i løpet av 2028.

   Bakgrunnen er at Ruter har inngått to nye kontrakter etter å ha gjennomført bussanbud i Oslo øst. Unibuss og Nobina er de nye operatørene og de 137 bussene vil være elektriske.


   – Oslo...
   01-07-22, 15:03
  • [SE] augusti rullar de nya spårvagnarna i Lund
   ...
   01-07-22, 14:55
  • [SE] Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Trefaldig veterantur startar i Uppsala

   Tre äldre färdsätt på en dag. Det blir möjligt när Lennakatten, Svenska Spårvägssällskapet och Stromma slår ihop sig till Veteranturen. Denna unika upplevelse kommer att gå lördagar i sommar.

   Att åka som förr i tiden är både spännande och väcker minnen. Stromma, Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet har tagit fasta på det och startar i sommar Veteranturen. Den innebär en resa med ett historiskt tåg,...
   30-06-22, 10:48
  Laster inn kalender...
  Laster inn kalender...
  Jobber...
  X