Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] SJ redovisar framgångsrikt kvartalavatar
Jernbane.Net
[SE] SJ redovisar framgångsrikt kvartal
19. July 2019, kl. 09:30
Efterfrågan på resandet med SJ fortsätter att öka. Den starka resandeökningen innebär att SJ i dag levererar ett starkt rörelseresultat för årets andra kvartal; 258 MSEK (113).

De senaste åren har SJ åstadkommit många förbättringar för sina kunder och resenärer. Det handlar om bättre trafikinformation, bättre betalsystem, bättre punktlighet och inte minst bättre kostnadskontroll som lett till sänkta biljettpriser. Resandet med SJ fortsätter därför att öka, och under andra kvartalet var resandeökningen hela nio procent jämfört med motsvarande period förra året.

- Vårt strukturerade arbete med kunden i centrum, från bokning till service och bemötande ombord, ger oss över tid nöjdare kunder. Vi utvecklar nya produkter och tjänster i nära dialog med våra kunder. Nu senast har vi lanserat ett efterfrågat tågluffarkort för studenter och ungdomar, säger SJs vd Crister Fritzson.

Under kvartalet har SJ vunnit upphandlingen om två stora nordiska uppdrag. Med start under 2020 kommer SJ att driva och utveckla både Öresundståg och tågtrafiken på norska Dovrebanen och Nordlandsbanen.

- Att SJ har vunnit de här stora och strategiskt viktiga avtalen i hård konkurrens med betydligt större tågoperatörer är ett tydligt kvitto på att vårt erbjudande håller hög kvalitet till ett rimligt pris, säger Crister Fritzson.

Årets säsong för underhållsarbeten på den svenska järnvägen har inletts av Trafikverket. Arbetena är välbehövliga och välkomna men innebär samtidigt att järnvägssystemet blir känsligare för störningar, bland annat då alternativa banor kan vara avstängda. För SJ innebär det även högre produktionskostnader.

Utfall andra kvartalet 2019:

Nettoomsättningen uppgick till 2 208 MSEK (1 997)
Rörelseresultatet uppgick till 258 MSEK (113)
Kvartalets resultat uppgick till 205 MSEK (119)
Utfall januari-juni 2019:

Nettoomsättningen uppgick till 4 246 MSEK (3 884)
Rörelseresultatet uppgick till 388 MSEK (165)
Periodens resultat uppgick till 310 MSEK (166


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.