Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Transdev stor vinnare när Västtrafiks upphandlingar avgjordesavatar
Jernbane.Net
[SE] Transdev stor vinnare när Västtrafiks upphandlingar avgjordes
19. July 2019, kl. 11:55
Västtrafik meddelade idag att Transdev vinner upphandlingarna om busstrafiken i Göteborg. Transdev kör stadsbusstrafik i Frölunda sedan 2010 och blir nu största bussoperatören i Göteborg med totalt fem trafikområden och cirka 370 bussar. Den största nyheten är att Transdev kommer in i avtalet med 160 elbussar, vilket betyder att Västtrafik blir störst i Sverige vad gäller elbussar.

Kontrakten i Göteborg omfattar trafiken i sydvästra Göteborg, stombusstrafik i Göteborg, Expressbusstrafik samt trafiken i Mölndal och i Partille och kommer pågå i 10 år med trafikstart i december 2020. Varje år reser totalt 71 miljoner personer kollektivt med buss i områdena.

- Det känns mycket glädjande och hedrande att ha fått Västtrafiks utökade förtroende. Vi försvarar hela verksamheten vi har idag samt bryter ny mark. Vi får ett stort ansvar för busstrafiken i Göteborg, vilket blir jättespännande. Vi har haft en hög kundnöjdhet de senaste åren i Frölunda. 96 procent av våra resenärer har varit nöjda med sin resa med oss tack vare bra tillförlitlighet och serviceinriktade medarbetare. Vi kommer fortsätta med det goda arbetet, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige AB.

160 elbussar och smidigare trafik för resenärerna

Transdev kommer in i avtalet med nya fossilfria bussar varav 160 av dem blir elbussar. Med de där nya elbussarna kommer Västtrafik att bli störst i Sverige.

- Det ska bli extra kul att få vara med i den här övergången till elektrisk kollektivtrafik. Vi har god erfarenhet av elbussar och är idag den kollektivtrafikoperatör som har flest elbussar i Europa med totalt 600 elbussar. I Sverige har vi totalt 54 elbussar i Umeå, Eskilstuna, Stockholm och Göteborg med flera olika modeller och laddsystem, vilket ger oss en unik erfarenhet av alla olika teknologier. Vi vet att elbussarna uppskattas av både kunder och förare. De ger inte bara en renare miljö utan även tystare reseupplevelse och stadsmiljö, säger Gunnar Schön.

Utöver de miljömässiga fördelarna innebär det bättre komfort för resenärerna med AC, eluttag och dessutom införs ett uppgraderat planeringsverktyg som kommer göra trafiken ännu smidigare. För resenärerna betyder det konkret fler avgångar och mindre störningar.

- Kundnöjdhet och resandeökning är viktiga för oss. Västtrafik har många spännande planer på att utveckla kollektivtrafikutbudet de kommande åren med ett övergripande mål att fördubbla kollektivtrafikresandet år 2025 jämfört med 2006. Kollektivtrafik kräver samverkan och de bästa lösningarna kommer genom ett nära samarbete mellan beställare, operatör och andra intressenter, något som Västtrafik värnar om i sin modell. Vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla busstrafiken tillsammans med Västtrafik, säger Per Zandrén, affärsområdeschef buss, Transdev Sverige AB.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till den 11 juli.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.