Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] Et lite smil eller hei kan bety myeavatar
Jernbane.Net
[NO] Et lite smil eller hei kan bety mye
23. August 2019, kl. 20:08
Et lite smil eller et hei kan gjøre en forskjell i hverdagen. Det viser resultatene fra en fersk undersøkelse blant Oslos befolkning, 87 prosent svarer at et smil eller hei fra en fremmed kan gjøre dagen bedre.Denne uken har observante Oslofolk lagt merke til et lite ord, med stor betydning, på ulike bygg rundt omkring i byen.
Ruter står bak projiseringen og vil de neste ukene fargelegge byen med enda flere hei-budskap.


- I fjor hadde vi 387 millioner påstigninger og hver dag reiser mer enn en halv million mennesker med Ruters tilbud av båter, busser, trikker og T-bane avganger i Oslo og Akershus. Det er vi så takknemlig for. Vi kjenner et ansvar ut over det å frakte folk fra A til B også. Vi er ikke bare et kollektivselskap men også en møteplass for tusenvis av mennesker, nesten døgnet rundt, sier Yvonne Waage, ansvarlig markedskommunikasjon i Ruter.

Ipsos har, på oppdrag for Ruter, utført en undersøkelse som omhandler det å være ensom i byen og hvor lett det er å komme i kontakt med folk. Blant Oslos befolkning er det 52% som syns det er lett å komme i kontakt med nye mennesker i Oslo.

Et lite ord kan gjøre dagen bedre

- Vi har også stilt spørsmålet «Føler du deg ensom?» Vi fant ut at så mange som to av tre i Oslo kan føle seg ensom, og 40 prosent kan føle seg ensom når de reiser kollektivt. Men, 87 prosent svarte at et smil eller hei fra en fremmed kan gjøre dagen bedre. At et lite ord kan ha så stor betydning, det vil vi dele med folk, sier Yvonne.

De neste ukene kommer Ruter til å minne folk som bor og reiser i Oslo om betydningen av ordet hei, hvorfor det er viktig å si det til de du møter, men kanskje ikke kjenner, og betydningen av å bli sett. Seks modige personer vil fortelle sine historier og bidra til å sette fokus på at ensomhet kan ramme alle på mange måter og i ulike faser av livet.

- Carl, Rebecca, Pooja, Donna, Lars og Camilla er også våre sannhetsvitner på at det mange ganger kan hjelpe med et vennlig smil, et blikk eller et «hei» fra en fremmed. Vi er veldig glade for å ha de med på laget og at de tør å sette et ansikt på et problem som det kan være vanskelig å snakke om, avslutter Yvonne.

Oslofolk om ensomhet og hvor lett det er å komme i kontakt med folk:

52% syns det er lett å komme i kontakt med nye mennesker i Oslo
67% syns at Oslo er en inkluderende by å bo i
87 % mener at et smil eller et «Hei» fra en fremmed kan gjøre dagen litt bedre
På spørsmålet føler du deg ensom, svarer to av tre i Oslo at de kan føle seg ensom, andelen som svarer ja er høyere blant kvinner, de yngste og de som bor alene.
40% kan føle seg ensom når de reiser kollektivt, dette gjelder særlig de yngste hvor 57% svarer ja ofte, noen ganger eller sjeldent
6 av 10 syns at man burde være mer oppmerksomme på hverandre når man reiser kollektivt
9 av 10 sier at de har snakket med noen de ikke kjenner når de har reist kollektivt. (12 % svarer de ofte har snakket med en de ikke kjenner når de har reist kollektivt. 34 % svarer ja, noen ganger, 43 % svarer ja, men sjeldent, mens kun 9 % svarer nei, aldri.)
Undersøkelsen er utført august 2019, av Ipsos, for Ruter.

Ruter AS - 2019-08-23 19:11 CEST


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.