Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[DA] Tag S-toget – og en ven gratis medavatar
Jernbane.Net
[DA] Tag S-toget – og en ven gratis med
17. September 2019, kl. 16:48
DSB inviterer pendlere i og til hovedstadsområdet til gratis at tage en ven med på tur i S-toget i alle weekender resten af året. Målet er at huske pendlerne på fordelene ved de røde S-tog, så flere vælger toget også i fritiden.

For rejsende med et pendlerkort, der enten begynder eller slutter i en zone fra 1 til 99 i hovedstadsområdet, kan de gratis tage en ven, ægtefælle eller kæreste med i S-toget alle weekender resten af året. Tilbuddet gælder fra natten til lørdag den 21. september og helt frem til midnat søndag den 29. december 2019.

DSB’s tilbud til de faste kunder kommer efter, at pendlerne i de senere år har oplevet flere perioder med store arbejder med at renovere spor og signaler samt andre forhold, der til tider har givet en ustabil drift. Udfordringerne har fået rejselysten til at dale blandt de omkring 350.000 daglige rejsende med S-toget – det skal ændres:

”Vi vil med dette initiativ gøre noget ekstra for vores faste kunder og samtidig styrke brugen af den kollektive transport i hovedstadsområdet. S-toget er en hurtig, komfortabel og klimavenlig måde at komme ind og ud af byen på - også i weekenderne, når det ikke nødvendigvis er arbejdet, der kalder. Det vil vi gerne minde vores pendlere om – og vi vil gerne give dem muligheden for at vise fordelene frem for en god ven eller et familiemedlem,” siger Jan Sigurdur Christensen, der er direktør i DSB Kommerciel.

S-togene kører hver dag og med høj frekvens og de kører hele natten efter fredage og lørdage. S-togs nettet breder sig godt ud i området omkring hovedstaden, dermed bidrager S-togene til at binde den kollektive trafik sammen med gode muligheder for at skifte til metro og busser. Dermed er der gode muligheder for at kunne komme frem – også inde i København, uden at skulle holde i kø og lede efter parkeringsplads.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) hilser tiltaget velkomment.
”En god velfungerende kollektiv transport er afgørende for den grønne omstilling og for Danmark. Der bliver i disse år investeret store beløb i jernbanen, der i sidste ende vil give et markant løft til området. De mange projekter, der er i gang på jernbanen, spiller ind på passagerernes oplevelse, fordi rejsen i nogle tilfælde er mere bøvlet. Derfor synes jeg også, det er positivt, at DSB tager initiativ til at gøre noget ekstra for kunderne, så de forbliver brugere af den kollektive trafik og samtidig introducerer nye brugere til den kollektive transport,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Udover at tage en ven, kæresten eller ægtefællen med i S-toget, så kan der også medbringes to børn under 12 år på turen. Men kun i DSB’s S-tog. Tilbuddet kan bruges såvel til turen hjem efter weekendens bytur som til en længere udflugt i weekenden, hvor man kan rejse i hele S-togsområdet og f.eks. besøge Køge, Frederikssund, Hillerød eller andre steder på S-togsnettets 172 kilometer lange skinner og 84 stationer.

De kommende dage modtager 170.000 pendlere direkte besked fra DSB om tilbuddet om at tage en ven med. DSB vurderer, at der er flere pendlere, der kan bruge tilbuddet.

Læs mere om tiltaget


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.