Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] SilverRail Technologies, Inc. förvärvar SJ AB: s andel av SilverRail Technologies ABavatar
Jernbane.Net
[SE] SilverRail Technologies, Inc. förvärvar SJ AB: s andel av SilverRail Technologies AB
19. September 2019, kl. 12:04
SilverRail Technologies Inc, via sitt dotterbolag SilverRail Linkon AB, förvärvar SJ AB:s tjugofemprocentiga andel i SilverRail Technologies AB och blir därmed bolagets enda ägare.

SilverRail Technologies AB (tidigare Linkon AB) tillhandahåller mjukvarulösningar för att hantera utbud, försäljning och distribution av biljetter, samt verktyg för ombordpersonal för järnvägs- och marktransporttjänster i Skandinavien. Det var tidigare ett helägt dotterbolag till SJ AB. Under 2014 förvärvade SilverRail Linkon AB sjuttiofem procent av aktierna i bolaget. Genom att använda en köpoption i parternas aktieägaravtal har SilverRail Linkon valt att bli ensamägare till bolaget.

- Det här är ett naturligt steg då SJ AB avyttrade det mesta av Linkon redan 2014. Ett försäljningssystem som används av stora delar av industrin ska inte ägas över tid av någon enskild järnvägsoperatör, säger SJs vd Crister Fritzson.

- SilverRail Technologies AB expanderar med en växande lokal och internationell kundbas. Det här steget mot full autonomi är därför både naturligt och välkommet, säger Cameron Jones, vd SilverRail Technologies AB.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.