Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[AIR] Finnair firar fyra år med 14 Airbus A350 i flottanavatar
Jernbane.Net
[AIR] Finnair firar fyra år med 14 Airbus A350 i flottan
09. October 2019, kl. 08:22
Att det ska vara bekvämt att resa är många överens om, inte minst när det kommer till långflygningar. Airbus A350 möjliggör detta tack vare ett avancerat luftkonditionssystem,
LED-belysningsteknik och en låg ljudnivå. Idag firar Finnair att det är fyra år sedan de flög sin första kommersiella flygning med ett A350.


Den 9 oktober 2015 premiärflög Finnairs första kommersiella Airbus A350. Idag har flygbolaget totalt 14 stycken aktiva plan av modellen, som är världens mest moderna och bränsleeffektiva flyg med 25 procent mindre bränsleförbränning. Fram till 2022 kommer flottan dessutom utökas med ytterligare fem A350 och därmed bestå av totalt 19 stycken.

– Vi är stolta och glada över vår gedigna A350-flotta som just nu verkar på resor mellan Helsingfors och Bangkok, Los Angeles, Peking, Hongkong, London, Bryssel, Guangzhou, Osaka, Shanghai, Seoul, Singapore samt Tokyo. På Finnair strävar vi efter att erbjuda så bekväma resor som möjligt. Genom att tillhandahålla våra passagerare fördelarna med A350 känner vi att vi kan leva upp till det, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Flera delar av flygplansmodellens design bidrar till en bekväm och smidig resa. Bland annat besitter A350 en avancerad luftkonditioneringsteknik som byter ut luften i kabinen varannan, eller var tredje minut. Ytterligare en aspekt som påverkar bekvämligheten är ljudet. A350 är 20 procent tystare än den nuvarande generationens flygplan, detta gör det lätt att vila ombord på planet. Belysningen är också någonting som kan påverka vilandet. Tack vare LED-belysningstekniken som finns ombord på A350 går belysningen och färgerna att anpassa efter tid på dygnet, destination eller årstid. Allt detta reducerar jetlag och underlättar inte bara själva resan utan även de första dygnen väl framme vid destinationen.

Lägre bränsleförbrukning
Förutom komfort erbjuder de moderna flygplanen lägre bränsleförbrukning än den nuvarande generationens flygplan. Tack vare flygplansmodellens utformning i form av kompositionsmaterial, förfinad aerodynamik och bränsleeffektiva Rolls-Royce Trent XWB-motorer har A350 25 procent bättre bränsleeffektivitet.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.