Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] [DE] Stena Lines tysklandslinjer upp tio procentavatar
Jernbane.Net
[SE] [DE] Stena Lines tysklandslinjer upp tio procent
21. October 2019, kl. 12:51
Sverige fortsätter att locka tyska besökare och Stena Lines tre Tysklandslinjer visade en rejäl ökning under sommarens viktiga högsäsong. Valuta och gynnsamt väder står för den största ökningen av tillresande tyskar. Från Sverige står passagerartågen på linjen Trelleborgslinjerna för en enorm ökning.Sverige är en populär destination för tyska besökare. Det visar siffror från färjerederiet Stena Line som ser en ökning med i snitt tio procent på de tre tysklandslinjerna under den viktiga sommarsäsongen. Störst är ökningen på trafiken till Sverige och närmare 250 000 tyska gäster reste med Stena Line under juni, juli och augusti. Den låga kronkursen i Sverige gör att allt från shopping, mat och dryck, övernattningar och aktiviteter blir billigare för utländska besökare.

”Sverige har länge varit en populär destination för tyska turister och de allra flesta som reser med oss kör bil eller husbil. När vi frågar vad som är den perfekta svenska semesterupplevelsen är det precis som man kan tro - en röd stuga vid en sjö och en älg som passerar förbi längs knuten. Många uppskattar också både hälsosam mat och fika-kulturen samt möjligheten att köpa prisvärd svensk design med anledning av valutaeffekten just nu, säger Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line.

Trelleborgslinjerna till Rostock och Sassnitz trafikeras av tågfärjor och under sommaren har efterfrågan på tågresande ökat enormt. Totalt har passageratågen från Sverige ökat med 50 procent och oftast är det resor till den tyska huvudstaden Berlin med snälltåget som lockar.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.