Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Popup-butik ska få fler att hitta till SL Hittegodsavatar
Jernbane.Net
[SE] Popup-butik ska få fler att hitta till SL Hittegods
23. October 2019, kl. 15:14
SL i samarbete med MTR vill göra det mer känt vart man vänder sig om man tappat bort något i kollektivtrafiken. Den 30 oktober mellan 11 och 14 öppnas butiken Lost & Sold upp mitt bland pendeltågsresenärer på Stockholm Odenplan. Det som säljs är borttappade saker som aldrig hämtats ut – och pengarna går till Stockholms Stadsmission.

För att uppmärksamma SL Hittegods och SL:s helhetsgrepp om hållbarhet, öppnar SL och MTR ”Lost & Sold” – en tillfällig second hand-butik på pendeltågsstationen Stockholm Odenplan. SL vill att fler får upp ögonen för hittegodsavdelningen så att fler saker hittar tillbaka till sina ägare. Hittegodsavdelningen får varje dag in omkring 300 föremål som upphittats i SL-trafiken och de sparas här i 90 dagar. Hälften av sakerna hämtas aldrig ut.

– Kläder och prylar skänks till Human Bridge, kontanter och pengar som vi får från försäljning av avkodade mobiler och datorer som inte hämtats ut skänks till Stockholms Stadsmission. Men innan dess försöker vi aktivt hitta en ägare, det blir ibland ett ganska avancerat detektivarbete, säger Michel Bergquist, chef på SL Hittegods.

Varje dag träffar medarbetare inom kollektivtrafiken många av de mest utsatta bland stadens invånare – samma människor som Stockholms Stadsmission gör skillnad för genom akuta insatser och långsiktigt arbete. Deras motto ”från stockholmare till stockholmare” går helt i linje med eventet.

– Kollektivtrafik är det mest miljövänliga sättet att resa i staden, men vi gör så mycket mer inom området hållbarhet. Det här projektet visar ett exempel på hur SL arbetar med hållbarhet i alla dimensioner av verksamheten, långt utöver det som är känt för allmänheten, säger Suss Forssman-Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen i Region Stockholm.

Fakta Lost & Sold

Lost & Sold håller öppet på pendeltågsstationen Stockholm Odenplan (nedgången vid Odenplan) mellan klockan 11 och 14 onsdagen den 30 oktober. På plats i butiken finns SL, Stockholms Stadsmission och MTR, som kör pendeltågen och som även driver SL Hittegods på uppdrag av SL.

Kunderna swishar direkt till Stockholms Stadsmission. Varje kund betalar 32 kronor för en vara – samma pris som för en SL-resa – eller en högre summa om man har möjlighet.

Mer om SL:s hittegodsavdelning hittar du på sl.se/hittegods.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.