Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Järnvägsmuseet kör spöktåg med gastar ombordavatar
Jernbane.Net
[SE] Järnvägsmuseet kör spöktåg med gastar ombord
23. October 2019, kl. 15:15
Järnvägsmuseet kör spöktåg med gastar ombord
ON, OKT 23, 2019 14:05 CET

Just nu pågår rykande förberedelser med att iordningställa spöktåget som ska trafikera sträckan Gävle – Skutskär och förstås göra stopp vid Furuviksparken där Halloween firas.

Under den kommande helgen, 26-27 oktober, samt 30 oktober – 3 november rullar det rykande ångtåget som befolkas av skrämmande figurer ombord. Och visst, det finns en lite lugnare vagn för alla som inte vill bli skrämda. Det är flera turer per dag, många platser och ett pris som gör att de flesta kan åka med – en enkel resa för vuxen kostar exempelvis 30 kr.

På Järnvägsmuseet har det arrangerats spöklov under många år och därför är det viktigt att hålla kitteln kokande även om utställningarna är fortsatt stängda då museet ska renoveras för framtiden.

”Att köra tåg och spöka för barnfamiljer är något av det roligaste vi vet – det har vi gjort länge på Järnvägsmuseet. Men eftersom det inte går att besöka oss, så samarbetar vi med Furuviksparken och tillsammans skapar vi en större upplevelse 2019”, säger Helena Skärström som är programansvarig vid Järnvägsmuseet.

Biljetter går att köpa online eller på plats vid spöktåget i mån av plats.
Järnvägsmuseet är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer. På syskonmuseerna erbjuds extra många aktiviteter under lovet.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.