Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[DE] [DA] Gedser markerer 30-året for Berlin-murens faldavatar
Jernbane.Net
[DE] [DA] Gedser markerer 30-året for Berlin-murens fald
23. October 2019, kl. 20:44
Lokale ildsjæle i Gedser står bag mindearrangement for murens fald i Scandlines Portalen lørdag den 9. november kl. 13:00.

30-året for Berlin-murens fald bliver markeret mange steder i Tyskland og rundt om i verden – også i Gedser. For Gedser spillede en rolle, både mens muren forhindrede østtyskere i at rejse frit og i tiden efter murens fald. Flere af de østtyskere, som tog flugten over Østersøen i kajakker, ved at svømme eller på andre farlige måder krydsede havet, fandt friheden på Falsters sydkyst ved Gedser – og i dagene efter Murens fald var Gedser det første udflugtsmål for mange, der skulle opleve deres genvundne frihed til at rejse.


Mindearrangementet for 30-året for Berlin-murens fald finder sted i Scandlines Portalen den 9. november 2019.

Arrangørerne bag mindearrangementet i Gedser har inviteret en række personer, som på afgørende vis mere eller mindre var involveret i de dramatiske dage omkring den 11. november 1989, hvor den første færge med “frie” DDR-borgere ankom til Gedser. Således forventes tidligere justitsminister Hans Engell at deltage. Endvidere står arrangørerne bag en udstilling i Portalen. Scandlines sørger for kaffe og kage samt gratis 1-dagsbilletter til de inviterede, der kommer med færgen fra Rostock. Guldborgsund kommunes borgmester John Brædder vil tale til de fremmødte.

”Vi vil gerne mindes denne historiske dag og vise, at murens fald for 30 år siden ikke kun er et internt tysk anliggende,” siger Joachim Rehder, en af initiativtagerne til arrangementet.

Scandlines er også involveret i at markere murens fald i Berlin, hvor CEO Søren Poulsgaard Jensen er inviteret til at tale ved et stort internationalt kulturarrangement, BerlinWall30.

”Som dansk-tysk færgerederi med mange medarbejdere i Tyskland er murens fald også et anliggende for os. Derfor bakker vi naturligvis op om initiativet til at mindes dagen her i Gedser,” siger Anette Ustrup Svendsen, Head of Corporate Communications i Scandlines.

Der er inviteret cirka 40 gæster til arrangementet, men kommer man forbi Scandlines Portalen, er man naturligvis velkommen til at kigge ind.
Oppdatert 1 gang(er). Siste gang oppdatert 23.10.2019 20:45 av Jernbane.Net.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.