Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[AIR] Finnair ökar kapaciteten i Japan: Sapporo blir året runt-destinationavatar
Jernbane.Net
[AIR] Finnair ökar kapaciteten i Japan: Sapporo blir året runt-destination
19. November 2019, kl. 23:33
Som en del av sin strategi för en hållbart lönsam tillväxt förlänger Finnair säsongen till den nya destinationen Sapporo. Detta innebär att rutten trafikeras året runt. Från och med den 15 december kommer Finnair att flyga mellan Helsingfors och Sapporo i Hokkaido, Japan med ett Airbus A330-plan två gånger i veckan.

Med sitt vackra landskap är Hokkaido en omtyckt destination för utomhusaktiviteter, inte minst på grund av att det är en populär skiddestination. Ön är även känd för sin mat, däribland skaldjur och ramen, den klassiska japanska nudelsoppan. En annan anledning att besöka Hokkaido är de heta japanska källorna onsen som finns på ön.

Idag är Finnair det enda europeiska flygbolaget som har schemalagda direktflygningar mellan Sapporo och Europa. Under vintersäsongen kommer flyg till Sapporo att avgå på torsdagar och söndagar. Till Helsingfors avgår flighterna på måndagar och fredagar. Under sommarsäsongen avgår flygen till Sapporo på söndagar och onsdagar, samt till Helsingfors på måndagar och torsdagar. Flygtiden är ungefär nio timmar. Sapporo är Finnairs femte destination i Japan, ett komplement till Tokyo, Narita, Osaka, Nagoya och Fukuoka.

– Det känns mycket roligt att kunna erbjuda våra resenärer möjligheten att åka till Sapporo året runt. Förutom Finland är Japan vår största marknad och med dessa fem nyckeldestinationer är vi nu det största europeiska flygbolaget som flyger till Japan, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Finnair ökar även kapaciteten till Osaka genom att addera ytterligare två flygningar i veckan med start sommaren 2020. Den totala frekvensen på rutten kommer då att öka till tolv flygningar i veckan. Tidigare i höst gick även Finnair ut med att de öppnar en daglig flight till flygplatsen Haneda i Tokyo från och med mars 2020, ett komplement till Finnairs dagliga flygningar till Narita Airport i Tokyo.

Både rutten till Sapporo och Osaka drivs med hjälp av ett codeshare-avtal med Japan Airlines som sedan länge är Finnairs samarbetspartner. Finnair och Japan Airlines är medlemmar i Siberian Joint Venture i vilket även British Airways och Iberia ingår. Tillsammans erbjuder flygbolagen fler alternativ och ökad flexibilitet för passagerare mellan Europa och Japan.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.