Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[AIR] Widerøe lanserer (dash 8) fly i nytt designavatar
Jernbane.Net
[AIR] Widerøe lanserer (dash 8) fly i nytt design
12. December 2019, kl. 06:58
Widerøe har gått til anskaffelse av nok et Dash 8-100 propellfly. Flyet har registreringsnummer LN-FVB og er første fly i selskapets Dash-8 flåte som er lakkert i nytt design. Det nye tilskuddet i flåten blir hentet fra Canada og ankommer Norge på nyåret. Flyet settes i trafikk i løpet av første kvartal 2020. Design på øvrig Dash-8 flåte vil oppdateres fortløpende.

Hensikten med anskaffelsen av LN-FVB er å forsterke den eksisterende flåten og opprettholde dens levetid frem mot 2030. Designet vil mange kunne kjenne igjen fra verdenslanseringen av selskapets nye Jetfly i 2018. Motorene har fått en tilsvarende mellomgrønn farge og haleroret er påmalt det alpine fjellandskapet som Widerøe flyr over hver dag.

- For å sikre et helhetlig designuttrykk på tvers av flyflåten er det lagt en plan for å lakkere også selskapets øvrige Dash 8 fly, forteller merkevareansvarlig Katrine Nordahl Hanssen. Som ansvarlig for designutviklingen har hun jobbet tett med ingeniøravdelingen for å optimalisere flyets designelementer.

- Selskapets dash 8 flåte har inntil nå hatt et design fra 2001 og 2002. Dermed er tiden nå moden for å gjøre et lite ansiktsløft også på disse flyene, sier Nordahl Hanssen.

Vi gleder oss til å ta imot dette nye flyet og ser frem til å sette det i trafikk i 2020


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.