Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Välkommen på Trelleborgs resa in i framtiden.avatar
Jernbane.Net
[SE] Välkommen på Trelleborgs resa in i framtiden.
12. December 2019, kl. 22:35
Söndagen den 15 december inför Skånetrafiken elbussar i all stadsbusstrafik i Trelleborg.
Det garanterar en renare luft, en tystare stad och en bekvämare resa.
Välkommen på en unik sneakpeak och provtur i de tysta, bekväma och hållbara bussarna.Trelleborg blir den tredje staden i Skåne som kan erbjuda sina medborgare en helt eldriven bussflotta i stadsbusstrafiken.
På söndag byter Skånetrafiken ut alla Trelleborgs bussar till tysta, hållbara och bekväma elbussar. Det betyder noll utsläpp, mindre buller och bekvämare resor.
- Den skånska kollektivtrafiken drivs redan helt av förnybara drivmedel. Tack vare de nya elbussarna tar Trelleborg ett kliv mot en helt klimatneutral kollektivtrafik, säger Lars Hansson (C), vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

På söndag är den här. Framtiden i Trelleborg. Eller i alla fall en viktig del av den. En bra kollektivtrafik är nämligen avgörande i ett hållbart, växande samhälle. När Trelleborg utvecklas mot en större och mer attraktiv stad, satsar Skånetrafiken fullt ut. Målet är en kollektivtrafik i världsklass för alla trelleborgare.

Som ett led i det arbetet ersätter Skånetrafiken och Bergkvara Buss söndagen den 15 december hela Trelleborgs stadbusstrafik med nya elbussar.

Genom att byta till elbussar minskar inte bara utsläppen av växthusgaser, dessutom får Trelleborg en bättre stadsmiljö med mindre lokala avgaser och mindre buller eftersom elbussar går avsevärt tystare än bussar med förbränningsmotor.

- Skånetrafiken arbetar långsiktigt och målmedvetet för fler och nöjdare kunder. För varje ny kund gör skillnad. Och varje ny resa tar oss närmare målet om ett hållbarare Skåne, säger Björn Erlandsson, affärschef på affärsområde buss på Skånetrafiken.

Tidigare i år bytte Skånetrafiken till elbussdrift i Landskrona och Ystad samt i delar av Helsingborgs och Malmös stadsbusstrafik. Det arbetet fortsätter när t ex Malmö nästa år får ytterligare elbussar.

Samtliga Skånetrafikens bussar drivs med el som uppfyller Svenska Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval.Oppdatert 1 gang(er). Siste gang oppdatert 12.12.2019 22:36 av Jernbane.Net.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.