Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] SJ samordnar rabatter för medföljande barnavatar
Jernbane.Net
[SE] SJ samordnar rabatter för medföljande barn
16. February 2020, kl. 11:38
Den 18 februari samordnas rabatten för medföljande barn på InterCity-tåg och Snabbtåg. Medföljande barn har nu 85 procent rabatt på både InterCity-tåg och Snabbtåg.

Familjer är en viktig resenärsgrupp för SJ och under våren kommer flera förbättringar att genomföras för de som reser med barn på SJs tåg. I de resenärsundersökningar SJ gör säger många resenärer med barn att tågresan skapar gemensam tid och är en uppskattad stund tillsammans.

Det blir nu samma rabatt för medföljande barn på både InterCity-tåg och Snabbtåg. Rabatten är 85% av den medföljandes biljettpris upp till och med barnet är 15 år. Priset för barn blir rörligt, precis som för den vuxna, och beror på hur tidigt biljetten köps och hur stor efterfrågan är.

Den nya prissättningen för medföljande barn gäller för bokningar som görs från och med 18 februari.

Övriga regler och rabatter för barn ändras inte. Det innebär att vuxna och pensionärer kan ta med sig två medföljande barn upp till och med 15 år på InterCity och Snabbtåg till 85 procents rabatt. Studenter och ungdomar kan som tidigare ta med sig två medföljande barn upp till och med 6 år på InterCity och Snabbtåg till 85 procent rabatt.

De som reser långt med barn på InterCity-tåg får nu betala något mer än tidigare, men SJ har fortfarande en av de snällaste och mest omfattande rabatterna för medföljande barn. Rabatterna sträcker sig från de allra minsta barnen som sitter i knät och reser gratis till och med ett års ålder, ända upp till att barnen blir ungdomar och fyller 16 år. Ensamresande barn och ungdomar reser fortfarande med femton procents rabatt upp till och med 25 års ålder.

-Med en mer samstämmig och mer rättvis prissättning vill vi göra det enklare för familjer att välja tåget. Vi vet dessutom att många barn vill åka mer tåg med sina föräldrar. Den stund som skapas tillsammans under en resa är efterlängtad, säger Anna Agustsdottir, Teamchef kunderbjudande på SJ.

De nuvarande rabatterna för barn gäller för alla resor som bokas fram till och med den 17 februari, även om resdagen infaller senare.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.