Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Transdev vinner upphandling om trafikledningen för sjötrafik i Stockholmavatar
Jernbane.Net
[SE] Transdev vinner upphandling om trafikledningen för sjötrafik i Stockholm
16. February 2020, kl. 11:40
Förra veckan meddelade Trafikförvaltningen i Stockholm att Transdev tilldelats avtalet för trafikledningen Kollektiv sjötrafik. Avtalet är på åtta år och startar redan den 1 juli 2020.

Idag är Transdev, genom dotterbolagen Blidösundsbolaget och Utö Rederi, den största aktören av upphandlad sjötrafik i Stockholms skärgård.

- Som den ledande aktören var det naturligt för oss att delta i upphandlingsprocessen och lägga anbud på trafikledningen. Vi är jätteglada över att vi fått Trafikförvaltningens förtroende och vi ser fram emot att utveckla sjötrafiken i regionen vidare. Vi kommer bland annat att implementera flera nya system för att säkerställa en effektiv trafikledning med god kvalitet, säger Gunnar Schön, vd för Transdev.

I uppdraget ingår stöd för trafikplanering, samordningsansvar för produktion av digitala tidtabeller samt distribution av bryggtidtabeller, trafikinformation till resenärer och operatörer, trafikledning och navigationsstöd till fartygen, framtagande av navigationshjälpmedel som ledkort och uppdateringar till elektroniska sjökort, service och underhåll av Waxholmsbolagets sjösäkerhetsanordningar.

Transdevs erfarenhet av kollektivtrafik på vatten:

Flera miljoner människor reser varje år med Transdevs pendelbåtar runt om i världen. Transdev har båtverksamheter i Frankrike, Nederländerna, Australien och USA. I Sverige har vi erfarenhet av skärgårdstrafiken i både Stockholm och Göteborg och pendelbåttrafik med linje 89 i Stockholm och Älvtrafiken i Göteborg tack vare våra tre anrika rederier Blidösundsbolaget, Utö rederi och Styrsöbolaget. I både Stockholm och Göteborg är mer än 9 av 10 resenärer nöjda med sin resa med oss.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.