Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Strukton Rail vinner kontraktet för Västkustbanan Sydavatar
Jernbane.Net
[SE] Strukton Rail vinner kontraktet för Västkustbanan Syd
08. April 2020, kl. 10:56
Strukton har tilldelats uppdraget för Västkustbanan Syd. Uppdraget avser basunderhåll av järnvägsanläggningen omfattande 595 412 spårmeter på bland annat sträckorna Eldsberga – Ängelholm, Eldsberga – Hässleholm, Hässleholm – Åstorp, Helsingborg – Kävlinge, Kävlinge-Lund, Ängelholm – Helsingborg och Ängelholm – Åstorp-Teckomatorp.

Uppdraget utgörs av en utförande entreprenad enligt AB 04 och omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll. Uppdragsgivare är Trafikverket, kontraktssumman är 833 miljoner och kontraktslängden är fem år med ytterligare två optionsår.

Vi är verkligen hedrade och extremt glada över att få förtroendet att utföra detta såväl geografiskt som innehållsmässigt väldigt omfattande uppdrag säger Pernilla Merkenius, Contract manager Strukton Rail. Kontraktet med start 2021-04-01 innebär att Strukton ytterligare förstärker sin position i södra Sverige.

Det är fantastiskt härligt att vi vinner detta kontrakt och får ta oss ann denna utmaning. Vi kommer att förvalta detta förtroende på bästa sätt med hjälp av våra befintliga och nya kompetenta kollegor. Jag är mycket glad och stolt över detta uppdrag säger Lars Schyllander, Affärschef för underhåll, Strukton Rail.

Även Strukton Rails VD Johan Oscarsson uttrycker glädje åt det nya kontraktet:

”Ett oerhört glädjande besked att Trafikverket tilldelar oss detta kontrakt. Det är med stor glädje och tillförsikt jag ser framemot att vi ska få börja uppdraget.”

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio dagar från det att tilldelningen meddelats.

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som en av Sveriges största privata järnvägsentreprenörer bygger, driver och underhåller vi spårsystem i Skandinavien. Vi rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Genom vårt arbete vill vi bidra till samhällsnytta och till en säker och punktlig spårtrafik. I Sverige arbetar ca 950 anställda och år 2018 hade företaget en omsättning på 2,3 miljarder kronor.

Strukton Rail ingår i en koncern med 6500 anställda och verksamhet i fem länder i Europa samt i USA och Australien.

>>Läs mer om Strukton Rail Sverige på www.strukton.se


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.