Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] ​Snur busser og kjører andre traseer når tunnelen stengeravatar
Jernbane.Net
[NO] ​Snur busser og kjører andre traseer når tunnelen stenger
24. May 2020, kl. 18:31
Vålerengtunnelen skal rehabiliteres fra 8. juni. Ruter legger om bussrutene som til vanlig kjører gjennom tunnelen fra 2. juni.

Tunnelen skal etter planen stenge i totalt åtte måneder. Ruter har flere regionbusslinjer som til vanlig kjører gjennom Vålerengtunnelen. Det blir toveis trafikk i ett løp, noe som vil skape køer og gi bussene dårlig fremkommelighet gjennom tunnelen. Noen bussruter får derfor omkjøringer og andre avkortes til Helsfyr.Linje 300E, 375, 400E, 470E, 480E og 490E snus på Helsfyr, 
mens linje 300 og 400 kjører alternativ trasé til Oslo bussterminal, via Strømsveien, St. Hallvards gate og Bjørvika.

Balanserer ulempene
– Vi har vært nødt til å finne løsninger som minimerer ulempene for reisende, samtidig som de tar hensyn til nærmiljøene i områder som blir berørt, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Busslinjene 300 og 400 vil kjøre alternativ trasé, via Strømsveien, St. Hallvards gate og Bjørvika, før de ankommer Oslo bussterminal. Linje 300E, 375, 400E, 470E, 480E og 490E vil snu på Helsfyr. Reisende som bruker disse linjene og skal videre mot sentrum kan for eksempel bytte til T-banen på Helsfyr.

Trafikksikkert og hensynsfullt
– Ruteendringene vil gi flere busser gjennom Strømsveien og operatørene som kjører her forsikrer oss om at all busskjøring skjer på en trafikksikker og hensynsfull måte, sier Øystein Dahl Johansen.

Planlegging av den midlertidige løsninger for busstrafikken skjer i tett dialog med Statens vegvesen og Bymiljøetaten i Oslo kommune. Blant annet vil ikke Strømsveien benyttes som omkjøringstrasé i denne perioden.

Ikke reis hvis du ikke må
Kollektivtrafikken har siden slutten av april vært tilbake med ordinær ruteplan i Oslo og Viken. Samtidig gjelder råd fra helsemyndighetene om å unngå å reise kollektivt hvis du ikke må, og det foreligger også begrensinger på hvor mange som kan være om bord busser og vogner. Benytt derfor sykkel og gange hvis du kan. De som har mulighet til å ha hjemmekontor eller reise på andre tider enn i travleste rushtid, oppfordres til dette.

De som må reise kollektivt oppfordres til å sjekke reisen i reiseplanleggeren på ruter.no.

– Det kan være lurt å sjekke alternative reiseruter og beregne litt ekstra god tid ved omleggingen, oppfordrer Ruters pressevakt.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.