Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] [DK] Fler tåg sätts in över Öresundsbronavatar
Jernbane.Net
[SE] [DK] Fler tåg sätts in över Öresundsbron
24. May 2020, kl. 18:43
När Danmark nu lättar på sina restriktioner och fler börjar arbetspendla igen, kör Skånetrafiken och DSB från och med den 8 juni tågen i 20-minuterstrafik över Öresundsbron. Detta innebär att det blir enklare för arbetspendlare att ta sig till och från jobbet och att risken för trängsel på tågen minskar.


Från och med den 8 juni tågen i 20-minuterstrafik över Öresundsbron.


Danmarks regering har ännu inte lämnat besked kring huruvida gränsen mot Sverige ska öppnas eller inte. Fram till och med den 8 juni gäller därför dagens trafikupplägg. Det innebär halvtimmestrafik klockan 07:00-09:00 och klockan 15:00-18:00. Under övrig tid kör Skånetrafiken och DSB ett tåg i timmen.

Resande norrifrån i Sverige måste i några veckor till byta tåg på Malmö C för att ta sig till Köpenhamn. Samma sak gäller för den som ska resa norrut i Sverige från Köpenhamn, Hyllie eller Triangeln. Utöver det måste samtliga resenärer som reser i Danmark med Öresundståg ha platsbiljett.


Fler tåg över bron i juni

Från och med den 8 juni införs dock ett nytt upplägg:

Tågen går var 20 minut på minuttal: 13, 33 och 53 från Malmö C och 16, 36 och 56 från Copenhagen Airport Kastrup mot Sverige. På natten går ett tåg i timmen.
Den som kommer norrifrån och ska resa till Köpenhamn, Triangeln eller Hyllie behöver inte längre byta tåg på Malmö C utan tågen fortsätter över bron till Köpenhamn.
Samma regler för inresa i Köpenhamn gäller tills danska myndigheter meddelat annat. Kontroller sker på Copenhagen Airport/Kastrup där tågen gör cirka 20 minuters uppehåll.

Banarbeten i Trafikverkets regi påverkar fortfarande tågtrafiken i Skåne. Bland annat arbetet med fyrspårsutbyggnaden mellan Malmö och Lund samt Lommabanan som stängs för all tågtrafik till och med december.

Samtliga tågtider kommer att vara sökbara på Skånetrafikens hemsida och i appen inom kort.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.