Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] Teknisk museum åpner dørene 30. maiavatar
Jernbane.Net
[NO] Teknisk museum åpner dørene 30. mai
29. May 2020, kl. 11:50
Gullgruven for nysgjerrige i alle aldre kan igjen besøkes fra lørdag. Mens Teknisk museum har vært korona-stengt, er gode smitteverntiltak etablert. Museet frister også med en gigantisk attraksjon nå som vannhjulet igjen er i drift. Den nye, hyperaktuelle utstillingen, Regjeringskvartalet, venter også.

-Selv om deler av museet ikke er tilgjengelig, er det fortsatt mye å se og lære, forteller direktør Frode Meinich. Den store veteranbilavdelingen byr på mange perler, som en av verdens første biler designet av legendariske Porsche, Norges første elbil og flere av Kong Olavs biler. Eller hva med å se Norges første jetfly, høre Norges første lydopptak, se Norges første oljefunn, finne ut hvordan det var på sykehus i gamle dager eller se et autentisk mekanisk verksted? Bare for å nevne noe. Han oppfordrer til å besøke det smittevernsikrede museet og finne ut om dette og mye mer.

Følg denne lenken for å se mer om utstillingene på museet!

Vannhjulet er i drift igjen
Med sine åtte meter i diameter ruver vannhjulet i museumslandskapet, og nå er det for første gang i drift på 18 år.

Ved å følge denne lenken, kan du se mer på nettsidene.

Regjeringskvartalet
Like før museet måtte korona-stenge, 12. mars, åpnet den svært aktuelle utstillingen, Regjeringskvartalet.

Følg denne lenken for å se mer om utstillingen, Regjeringskvartalet!

Smitteverntiltak og generelle smittevernrråd på Teknisk museum
Teknisk museum har fulgt Folkehelseinstituttets anbefalinger for smittevern for at alle skal føle seg så trygge som mulig på museet. Det er derfor innført endringer i utstillingene og i vitensenteret.

En del av installasjonene i Vitensenteret er tatt ut av bruk, og andre er tilpasset for å oppnå godt smittevern. De fleste berøringsskjermer er skrudd av eller står i info-modus. Verkstedsaktiviteter og show er utsatt til 20. juni.

Obs: Ingen med symptomer på covid-19 skal besøke Teknisk museum!
Er det noe du lurer på i forbindelse med ditt besøk, kan du gjerne ta kontakt med resepsjonen på telefon 22 79 60 00 eller på mail: rotunden(at)tekniskmuseum.no

Velkommen til et spennende museum med lekende læring for små og store!


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.