Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] Har evaluert trikketiltak i ny rapportavatar
Jernbane.Net
[NO] Har evaluert trikketiltak i ny rapport
07. July 2020, kl. 19:22
På oppdrag fra byrådet har Ruter, i tett samarbeid med Sporveien, gjort en systematisk gjennomgang og evaluering av tidligere foreslåtte trikketiltak for å utrede hvordan trikketilbudet i Oslo bør utvikles videre.

Prosjektgruppen har hatt bred kollektivtrafikkfaglig sammensetning. De ulike tiltakene har vært vurdert ut fra effekt for miljø og byutvikling, markedsbehov og kundetilfredshet, kapasitet og systemeffekter og økonomiske konsekvensene ved tiltaket.

Trikk som hovedalternativ

Totalt er 13 tidligere foreslåtte strekninger vurdert i denne utredningen. En viktig del av arbeidet har vært å peke ut strekninger der det anbefales å arbeide med trikk og sortere ut trikketiltak i Oslo som ikke lenger anbefales videreført.

– Strekningene som bør prioriteres er de hvor det er nødvendig å få på plass et tilbud til kundene som har høy kapasitet, hyppig frekvens og med en kvalitet som er nødvendig som del av hovedkollektivnettverket i Oslo, sier Snorre Lægran, plandirektør i Ruter.

Godt bilde av nytten

Rapporten konkluderer ikke med at det er «ja til trikk» på de prioriterte strekningene, men for tiltakene som havner øverst på listen anbefales det å arbeide videre med trikk som hovedalternativ. Dette gjelder trikk på Ring 2 og trikk til Tonsenhagen.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.