Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
{SE] Skånetrafiken bjuder på ytterligare 100 000 munskydd till skånska pendlareavatar
Jernbane.Net
{SE] Skånetrafiken bjuder på ytterligare 100 000 munskydd till skånska pendlare
24. September 2020, kl. 22:39
För att visa våra kunder omtanke – och inte minst för att resenärerna ska kunna visa varandra hänsyn och omtanke – erbjuder Skånetrafiken resande i kollektivtrafiken ytterligare 100 000 munskydd. Dessa kan hämtas ut på Skånetrafikens kundcenter från torsdagen den 24 september.

Redan den 14 juli i år erbjöd Skånetrafiken munskydd till de resenärer som önskade detta för att bidra till tryggheten ombord på bussar och tåg. Munskydden kunde hämtas på Skånetrafikens kundcenter. Gesten uppskattades och de 50 000 munskydden är slut sedan ett antal veckor tillbaka. Från och med i morgon är det åter möjligt för den som har en giltig biljett med Skånetrafiken att hämta ut munskydd på ett av de fyra Kundcenter på Malmö C, i Helsingborg, Lund eller Kristianstad.

- Vi vet att många av Skånes pendlare känner sig tryggare med ett munskydd och vi gör allt vad vi kan för att den som behöver resa ska känna sig trygg i kollektivtrafiken. Därför erbjuder vi åter gratis munskydd på Skånetrafikens kundcenter, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Även om det inte är ett krav att ha munskydd den svenska kollektivtrafiken välkomnar Skånetrafiken användandet för den som känner att det bidrar till en ökad trygghet.

Extra service för Danmarksresenärer

Resande till Danmark måste dock enligt lag ha munskydd vid ankomst till Kastrup, Copenhagen Airport. Så för den som reser till Danmark är det smidigt att kunna hämta ut gratis munskydd på ett av Skånetrafikens kundcenter.

- Nu är det inte längre gränskontroll till Danmark och vi kör med längre tåg vilket bidrar till mindre risk för trängsel. Så vi tror och hoppas att resandet till Köpenhamn kommer att öka de kommande månaderna. Därför är det roligt att kunna erbjuda våra Danmarksresenärer munskydd som en extra service och omtanke, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Fakta: Munskydden kommer att finnas till dem som har en giltig biljett. De kan hämtas på Skånetrafikens kundcenter i Malmö, Lund, Kristianstad eller Helsingborg från och med torsdagen den 24 september. Max 2 per person.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.