Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[AIR] Ber Konkurransetilsynet følge luftfartsmarkedet tettavatar
Jernbane.Net
[AIR] Ber Konkurransetilsynet følge luftfartsmarkedet tett
01. December 2020, kl. 13:34
Regjeringen er opptatt av at konkurransen i luftfarten er sunn og fungerer som den skal, også i krisetider. Konkurransetilsynet får derfor nå i oppdrag å følge ekstra godt med på konkurransen i luftfartsmarkedet.

Luftfarten er inne i en dyp krise på grunn av det høye omsetningsfallet under koronapandemien. Regjeringen har kommet med en rekke tiltak for å hjelpe norsk luftfart gjennom krisen.


Før koronapandemien var situasjonen i norsk luftfart preget av konkurranse på mange av flyrutene i Norge. Dette har forbrukerne nytt godt av i form av lave priser og et variert tilbud av flyruter. Målet er at det skal være sunn konkurranse også etter pandemien.

- Sunn konkurranse er viktig for effektiv ressursbruk, større verdiskaping og bedre vilkår for forbrukerne. Koronakrisen vil sannsynligvis medføre endrede reisevaner, noe aktørene i luftfartsmarkedet må tilpasse seg til. Hvis konkurransen er effektiv og god kan dette bidra til raskere omstilling, næringsminister Iselin Nybø (V).

Konkurransetilsynet følger allerede konkurransen i luftfarten tett. På grunn av den sentrale betydningen luftfarten har for transporttilbudet ber regjeringen nå tilsynet om følge ekstra nøye med på konkurransen i det norske luftfartsmarkedet.

- Regjeringen tar grep for at luftfartsbransjen skal være konkurransedyktig også etter pandemien. Oppdraget til Konkurransetilsynet er ett av mange tiltakene som er innført i luftfarten. Vi er opptatt av at det ikke skal bli ulovlig prisdumping som kan føre til sosial dumping. Derfor fortsetter vi å følge situasjonen tett, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (Krf).

Oppdraget til Konkurransetilsynet finnes her (pdf).


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.