Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[DK] ​Nye priser på rejser med Midttrafikavatar
Jernbane.Net
[DK] ​Nye priser på rejser med Midttrafik
14. January 2021, kl. 09:30
17. januar 2021 ændrer Midttrafik prisen på rejsekort, klippekort, pendlerkort og deltidspensionistkort. Hvis man bruger enkeltbilletter, kan man fortsætte til samme pris. Prisen på pensionistkort (årskort) og tillæg til lufthavnsbusser til Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn ændres heller ikke.

Midttrafiks bestyrelse har godkendt nye priser, der gælder fra 17. januar 2021. Nogle billetter ændrer pris, mens andre fortsætter på samme niveau som i 2020.

Den gennemsnitlige prisstigning er på 1,1 % som følge af den almindelige prisudvikling.

Rejsekort og klippekort
Prisen på rejsekortets grundtakst (uden rabat) og klippekort i Midttrafik app bliver ændret. En 2 zoners rejse for en voksen stiger fra 17,60 kr. til 18,00 kr.

Børn får fortsat 50 % rabat og pensionister/førtidspensionister får fortsat 25 % rabat i forhold til prisen for en voksen.

Mængderabatten på rejsekort er 10 %, 25 % og 40 % afhængigt af, hvor meget man rejser.

Med rejsekort får man yderligere 20 % rabat, når man rejser uden for myldretid (hverdage kl. 11.00 - 13.00 og kl. 18.00 - 07.00 og hele dagen i weekender og på helligdage).

Pendlerkort
Prisen for pendlerkort er aftalt med togselskaberne DSB og Arriva, fordi pendlerkort er et fælles produkt, der gælder i både busser, letbane og tog.

Prisen på 2 og 3 zoners pendlerkort bliver ikke ændret. Kunder, der rejser 4 til 13 zoner med et pendlerkort vil opleve prisstigninger på mellem 1,2 % og 3,9 %. Prisstigningerne skyldes harmonisering med de øvrige trafikselskaber i Danmark på mellemlange rejser.

Pensionistkort
Alle borgere fra 65 år og op samt førtidspensionister kan købe et pensionistkort (deltidskort) til rejser med Midttrafik i hele kommunen. Prisen ændres fra 185 kr. til 180 kr. for 30 dage.

I Randers, Herning, Holstebro og Struer kan alle borgere 65 år og op samt førtidspensionister kan købe et pensionistkort (fuldtidskort) til rejser med Midttrafik i hele kommunen. Prisen er fortsat 365 kr. for et årskort.

Flere billettyper ændres ikke
Der er en række billettyper, hvor prisen ikke bliver ændret. Det gælder enkeltbilletter, pensionistkort (årskort) og tillæg til lufthavnsbusser til Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn.

Vælg den rigtige billet og spar penge
Hvis man vil undgå at betale for meget for sin rejse med bus, letbane eller tog, er det vigtigt, at man tjekker, om man bruger den rigtige billettype. Ved at søge sin rejse på rejseplanen.dk, kan man sammenligne prisen på de forskellige billettyper. På midttrafik.dk kan man også bruge billetguiden til at tjekke, hvad der bedst kan betale sig.

De nye priser kan ses på midttrafik.dk/priser


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.