Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Hej, 2021! Tack, 2020!avatar
Jernbane.Net
[SE] Hej, 2021! Tack, 2020!
20. January 2021, kl. 19:21
MTRX - 2021-01-20 18:50 CET

Det är nu fjärdeveckan i januari och vi är i starten på ett helt nytt år. Många tycker nog att det är välkommet att sätta punkt för 2020, och vi håller med. Året som varit har minst sagt varit utmanande på många sätt. Covid-19 kom och knackade på dörren, och även om många gjort allt man kunnat för att stänga den oinbjudna gästen ute så har den tagit sig in och påverkat oss alla, inte minst oss som jobbar i tågbranschen. Men, trots det stundtals var motigt år 2020 så hade det också sina ljusglimtar. Låt oss kika tillbaka!

Punktligheten

Vi var punktligast på sträckan även 2020! Sedan 2017 har vi varit punktligast mellan Stockholm och Göteborg, flyg inkluderat, och det är vi väldigt stolta över.

År 2020 uppnådde vi en punktlighet på 91 procent mätt som ankomst inom fem minuter. Det är ca 12 procentenheter bättre än 2019 och vårt bästa resultat någonsin för ett helår. Mätt på ankomst inom 15 minuter (som är standard inom flyget) når vi en punktlighet på 96 procent, ca 6 procentenheter bättre föregående år.

Det finns en allmän uppfattning om att tåget ofta är försenat och att man borde ta flyget om man har en tid att passa, men vi är väldigt glada att vi år för år kan bevisa motsatsen. Vill man komma i tid så ska man ta tåget, och helst MTRX. Det tycker vi är coolt.

MTR Express blev MTRX

Under 2019 kände vi att det var dags att utmana oss själva lite extra, så då satte vi oss ner och ställde den viktigaste frågan av alla: vilka vill vi vara? I mars visste vi svaret och lanserade då vår nya varumärkesidentitet där den största skillnaden var vårt namn och logga- MTRX.

Den röda färgen blev kärnan även i den nya identiteten, tillsammans med en ny varmare och mjukare färgpalett, nya grafiska illustrationer och ett nytt typsnitt för att vårt yttre bättre ska reflektera det varma och välkomnande bemötandet som vi är kända för. Det gjordes också ett stort arbete för att förbättra och förenkla det digitala kundmötet där våra kunder bjöds in för att tycka till och utveckla både design och funktionalitet.

Vi kommer aldrig sluta utmana oss själva för att bli bättre, för det måste man om man ska bli världens bästa resebolag!

Vi vann pris!

Eller ja, vår varumärkesidentitet vann ett pris. Arbetet kring den nya varumärkesidentiteten gjordes tillsammans med design- och varumärkesbyrån Identity Works, och i november fick de silver för vår identitet i Transform Awards! Hurra!

SKI

Svenskt Kvalitetsindex- vår stolthet. Ja, för våra kunder är faktiskt det viktigaste för oss. Eftersom vi vill bli det mest omtyckta resebolaget genom en överlägsen serviceupplevelse så är vi glada att vi för femte året i rad hade Sveriges nöjdaste kunder inom transportsektorn.

För att ha mest nöjda kunder i branschen så behöver man dock en sak, och det är bra medarbetare. Vi är så glada över att vi har världens bästa team som år efter år levererar överlägsna serviceupplevelser till våra kunder.

Innovationsindex

Det roligaste som finns är att komma på nya saker, och vi slutar aldrig fundera ut sätt för att förenkla hållbart resande. Därför är det roligt när det märks! I år rankades MTRX som Sveriges tredje mest innovativa företag i SII (Svenskt Innovationsindex) där forskare vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, och Handelshögskolan vid Karlstads universitet, studerat hur kunder upplever företags innovationsförmåga och hur attraktiva dessa innovationer upplevs. Kul, tycker vi! Vem vet vad vi hittar på under 2021?


Vi ser tillbaka på 2020 års ljusglimtar! I bild: Martin och Märtha, servicevärdar på MTRX.

Nya destinationer

Vår dröm är att fler ska få möjlighet att resa med oss, och trots att året blev som det blev i år så gjorde vi ju faktiskt den drömmen till verklighet! Vi lanserade nämligen tre nya destinationer; Båstad, Laholm och Solna. I år hoppas vi att det blir möjligt att fler får uppleva dessa destinationer tillsammans med oss. Vad sägs till exempel om en semester på västkusten i sommar?

Nu när vi tittar tillbaka på vårt 2020 så inser vi att vi ju faktiskt varit med om en väldig massa härliga saker, trots en pågående pandemi, och det ska vi vara stolta över. Tillsammans har vi ställt om, hittat på nya lösningar och lärt oss att uppskatta (och utnyttja!) det vi har. För det är ju faktiskt inte så lite.

Nu ser vi fram emot 2021 och hoppas att vi har minst lika mycket (och gärna mer!) härliga saker att titta tillbaka på i januari nästa år!


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.