Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] Kronprinsen besøkte hverdagshelter i Sporveienavatar
Jernbane.Net
[NO] Kronprinsen besøkte hverdagshelter i Sporveien
22. January 2021, kl. 11:19
Trikkeførere, T-banefører og bussjåfører har holdt hjulene i gang i transportsektoren, nærmere bestemt kollektivtransporten i Oslo, gjennom hele koronapandemien. Onsdag besøkte Kronprinsen Sporveiens trikkebase på Holtet i Oslo, og fikk et nært og flott møte med ansatte som fortalte om sin arbeidshverdag under pandemien.

F.h.: Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien, Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, 
ordfører i Oslo Marianne Borgen ved siden av en av Oslos nye trikker.
Foto: NTB for Sporveien

På Holtet base fikk Kronprinsen møte ansatte i kollektivtransporten, som tidlig i pandemien ble definert som nødvendige for å holde samfunnet i gang. De ansatte var representert med en trikkefører, en servicemedarbeider, en baneansatt, en bussjåfør og konserntillitsvalgt i Sporveien under møtet.


En svært hyggelig og velfortjent oppmerksomhet

Ordfører i Oslo Marianne Borgen og konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø var vertskap for besøket.

– Vi har mange hverdagshelter i Sporveien, som står på hver eneste dag og holder hjulene i gang også i den krevende tiden samfunnet er inne i. Da er det både svært hyggelig, velfortjent og en stor ære at alle som fyller slike samfunnskritiske roller blir sett og anerkjent av Kronprinsen gjennom den interessen han viste for den enkeltes arbeidshverdag så langt i pandemien under besøket i dag, sier Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien.

Som nødvendige grep for å gjøre arbeidshverdagen til den enkelte så trygg som mulig, samtidig som reisetilbudet har blitt opprettholdt, ble det tidlig innført en rekke tiltak i alle Sporveiens datterselskaper slik som økt renhold, desinfisering av busser, trikker, t-baner og oppholdsrom, utdeling av munnbind og håndsprit, avsperring av førerrom og første seterad på buss og trikk, samt omdisponering av personell f.eks. fra å utføre billettkontroll til å i stedet bistå med desinfisering.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.