Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[PHOTO] Canon: Her er fotografer fra Danmark og Norden, som du skal følge i 2021avatar
Jernbane.Net
[PHOTO] Canon: Her er fotografer fra Danmark og Norden, som du skal følge i 2021
22. January 2021, kl. 11:36
Canon: Her er fotografer fra Danmark og Norden, som du skal følge i 2021


Fra venstre Laura Bisgaard Krogh, Nikolai Linares, Nanna Navntoft

Canon har samlet en liste over særligt inspirerende og imponerende fotografer fra Danmark og Norden, som du skal følge i 2021.

I 2021 ønsker Canon at fremhæve fotografer fra Danmark såvel som fra Norden, så de kan dele deres passion og tekniske viden med ligesindede fotografer samt inspirere andre entusiaster, der ønsker at videreudvikle deres færdigheder. Canon har samlet nogle af de dygtigste, mest inspirerende og nytænkende fotografer fra Danmark og Norden, som ikke kun skyder smukke og tankevækkende værker, men som også mestrer fotografiens kunst.


Fotograferne er blandt andet udvalgt, fordi de allerede til dags dato har udmærket sig som prisbelønnede fotografer og har sat sit præg på verden med deres arbejde ved at benytte kameraet til at viderebringe et budskab.

Fotograferne er desuden blevet særligt udvalgt til at være en del af Canons eksklusive Canon Europe Ambassador Program, hvor fotograferne får mulighed for at dele ud af deres fantastiske arbejde og oplevelser, og samtidig dele deres erfaringer og viden som professionelle fotografer.

I Danmark udklækkes nogle af de bedste fotografer indenfor fotojournalisme, og derfor er de tre anbefalede fotografer fra Danmark denne gang talentfulde fotojournalister, som alle er uddannet fra DMJX. Fotografer, som hver især har et fokusområde, der er dem nær, og som de kanaliserer igennem deres kamera.

Nanna Navntoft, Danmark

Nanna Navntoft er dokumentarisk og portrætfotograf og har blandt andet arbejdet med moderne sociale og mentale sundhedsproblematikker – ofte igennem intime portrætter. Hun har desuden skudt bestilte portrætter til redaktionelle klienter i både Danmark og internationalt.

”Det er mig en stor ære at være medlem af Canon Ambassador-programmet. At der er nogen, der har set et potentiale i det, jeg laver, er jeg både glad for og stolt af. Som freelancefotograf åbner det muligheder for, at jeg kan nå længere ud med mine projekter gennem Canons store netværk - hvor også nye og spændende samarbejder kan opstå,” siger Nanna Navntoft.

Website: [www.nannanavntoft.com]
Instagram: @nnavntoft

Nikolai Linares, Danmark

Nikolai Linares har base i Humlebæk og er fotojournalist og portrætfotograf. Han har arbejdet for store nationale og internationale publikationer. I 2018 vandt han en pris ved World Press Photo i kategorien "Sports Stories".

”Som freelancefotograf er man ofte meget alene og har derved ingen kollegaer. At jeg nu har Canon i ryggen betyder, at jeg er en del af et hold, og det føles rigtig godt. Jeg forventer at have et stærkt samarbejde med Canon og få fortalt endnu flere historier, som jo er grunden til, at jeg er fotograf,” siger Nikolai Linares.

Website: [linares.dk]
Instagram: @nikolailinares

Laura Bisgaard Krogh, Danmark

Laura Bisgaard Krogh er freelance fotojournalist baseret i Aarhus, hvor hun primært har fokuseret på dybe personlige historier om unge og identitet. De nyeste projekter omhandler sårbare unge og teenagere.

”I mit fotografiske arbejde lige nu laver jeg historier om socialt udsatte unge piger, hvor jeg forsøger at vise, hvordan de har det - deres følelser, sindsstemninger og udfordringer i livet. Som Canon Ambassadør forventer jeg et spændende samarbejde, som hele tiden er i udvikling. Jeg håber, at vi sammen kan skabe opmærksomhed på de historier, som kameraerne er med til muliggøre,” siger Laura Bisgaard Krogh.

Website: [www.laurakrogh.com]
Instagram: @_laurakrogh

Canon Europe Ambassador Program

De tre nye fotografer er blevet en del af Canon Europe Ambassador Program, som i december 2020 er blevet udvidet med mere end 50 nye professionelle fotografer, heriblandt nogle af Nordens bedste og mest talentfulde professionelle fotografer. Med over 100 fotografer fra hele regionen er ambassadørprogrammet et af de mest mangfoldige i verden med ambassadører lige fra kunstfotografen Aida Muluneh fra Ethiopien til den arktiske marinebiolog og fotograf Audun Rikardsen fra Norge.

”Vi er stolte af at kunne starte et samarbejde med disse 11 nordiske ambassadører. De nordiske lande har en stolt tradition for fotografiets særlige kunst, men også for at dele vores evner og erfaringer. Netop det er formålet med ambassadørprogrammet: At de kan bruge hinanden, men samtidig inspirere andre til at tage kameraet op og skyde løs. Derfor er fotograferne fra Norden værd at følge i 2021,” siger Jenni Lindström, Marketing Director, for Canon Nordic.

Herunder finder du listen over de andre Canon ambassadører fra Norden. Har du lyst til at dykke ned i den samlede liste over alle Canons Ambassadører, kan du læse mere her.

Andre nordiske fotografer, som er værd at følge i 2021

Julie Pike, Norge

Website: [www.juliepike.no]
Instagram: @juliepike

Audun Rikardsen, Norge

Website: www.audunrikardsen.com
Facebook: @audunrikardsenphotography

Jonas Classon, Sverige

Website: [jonasclasson.se]
Instagram: @jonasclassonphotography

Magnus Wennman, Sverige
Instagram: @magnuswennman

Nana og Juhana Sumelius, Finland

Website: [simeliussimelius.com]
Instagram: @simeliussimelius

Valtteri Hirvonen, Finland
Website: [www.valtterihirvonen.com]
Instagram: @valtterihirvonen

Markus Varesvuo, Finland

Facebook: Markus Varesvuo
Instagram: @markusvaresvuo


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.