Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Strukton i riksdagsseminarium om framtidens järnvägsunderhållavatar
Jernbane.Net
[SE] Strukton i riksdagsseminarium om framtidens järnvägsunderhåll
27. January 2021, kl. 11:50
Onsdag 27 januari deltar Strukton Rail i ett riksdagsseminarium med fokus på framtidens järnvägsunderhåll. Övriga deltagare är Byggföretagen, FSJ, Seko och andra medlemsföretag.

Seminariet blir en genomgång av järnvägsunderhållets historik, framsteg och utmaningar. Underhållsföretagen beskriver också vilken väg de rekommenderar framåt för att järnvägen ska utvecklas som ett robust, säkert, punktligt och hållbart transportalternativ. Deltagarna kommer att beskriva hur företagen även fortsättningsvis kan bidra till Sveriges hållbarhets-, digitaliserings- och transportpolitiska mål, samt vilka farhågor som finns om delar av underhållet organiseras inom Trafikverket. Avslutningsvis hålls ett panelsamtal där ledamöter i Trafikutskottet beskriver riksdagspartiernas ståndpunkt i fråga om järnvägsunderhållets organisering.


─ Det här är ett viktigt tillfälle för oss att berätta om underhållsbranschens vision, och målet med vårt arbete. Samtidigt vill vi beskriva vilka allvarliga samhällskonsekvenser vi ser ifall de politiska planerna om radikala förändringar av järnvägens organisering blir verklighet, säger Struktons vd Johan Oscarsson.

Bakgrund till evenemanget är bland annat den utredning om järnvägens organisering, som överlämnades till infrastrukturminister Tomas Eneroth i mars 2020. I utredningen rekommenderas att delar av järnvägsunderhållet, som idag utförs av entreprenadföretag, istället ska organiseras inom Trafikverket.

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som en av Sveriges största privata järnvägsentreprenörer bygger, driver och underhåller vi spårsystem i Skandinavien. Vi rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Genom vårt arbete vill vi bidra till samhällsnytta och till en säker och punktlig spårtrafik. I Sverige arbetar ca 950 anställda.

Strukton Rail ingår i en koncern med 6500 anställda och verksamhet i fem länder i Europa samt i Australien.


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.