Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] Grenland får økonomisk støtte til kollektivtransportavatar
Jernbane.Net
[NO] Grenland får økonomisk støtte til kollektivtransport
07. April 2021, kl. 16:38
Grenland får tilbud om ny belønningsavtale med tilskudd til reduserte billettpriser

Pressemelding | Dato: 07.04.2021| Nr: 63/21

– Vi tilbyr nå Grenland 330 millioner kroner i belønningsmidler og tilskudd til reduserte billettpriser på kollektivtransport. Grønnere bymiljø med mindre kø, støv og støy og enklere reisehverdager er viktig i både store og små byområder, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

330 millioner kroner er fordelt med nær 62 millioner kroner i belønningsmidler og nær 21 millioner kroner i tilskudd til reduserte billettpriser på kollektivtransport hvert år i perioden 2021–2024. Beløpene i avtalen er i tråd med bompengeavtalen fra 2019.

– Belønningsavtalen skal bidra til at Grenland kan nå det videreutviklede nullvekstmålet. Avtalen skal også bidra til at regionen kan utvikle et mangfoldig næringsliv med kompetent arbeidskraft, og være et sted folk ønsker å bo, med levende bysentra og gode transportløsninger. Dette er i tråd med det Grenland selv legger vekt på, sier samferdselsministeren.

I Nasjonal transportplan 2022–2033 legger regjeringen til rette for å inngå fem nye byvekstavtaler, blant annet med Grenland. Denne belønningsavtalen er ikke til hinder for at Grenland kan inngå en byvekstavtale før 2024.

– Grenland kan vise til gode resultater fra forrige belønningsavtale, med en nedgang i personbiltrafikken. Vi vil alle ha mindre kø, støv og støy og reduserte klimagassutslipp. Jeg er glad for det Grenland har oppnådd og for at Grenland fortsetter innsatsen, sier Knut Arild Hareide.#Jernbanenytt
#jernbane
#jernbane.net
@jernbane.net


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.