Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[DK] DSB øger mulighederne for klimavenlige rejser til udlandetavatar
Jernbane.Net
[DK] DSB øger mulighederne for klimavenlige rejser til udlandet
15. April 2021, kl. 11:26
I februar 2020 underskrev DSB en aftale med den spanske togproducent, Talgo, om en leverance af otte vognstammer med 442 sæder i hver til den internationale trafik. DSB har nu besluttet at udvide denne ordre med over ti procent, så togstammerne i stedet vil have en kapacitet på 492 sæder.

I løbet af 2019 og indtil corona brød ud i starten af 2020, så DSB en stigning af antallet solgte billetter til den internationale trafik særligt til Hamborg. En del af det stigende antal solgte billetter tog sit udgangspunkt i det øgede fokus på toget som et miljøvenligt alternativ til for eksempel flytrafikken, og DSB ønsker med købet at understøtte denne positive udvikling.

Adm. direktør i DSB, Flemming Jensen, siger:
”Med investeringen giver DSB danskerne øget mulighed for at vælge en miljøvenlig rejse. DSB får en større kapacitet til at understøtte en forventet fremtidig efterspørgsel på bæredygtige togrejser til udlandet, når corona lægger sig, og folk begynder at rejse igen, og vi ser frem til at bidrage til kampen mod klimaudfordringerne,” siger Flemming Jensen.

De nye vognstammer forventes at komme kunderne til gode fra 2023, og de skal trækkes af DSB’s nye elektriske lokomotiv, Vectron.#Jernbanenytt
#jernbane
#jernbane.net
@jernbane.net


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.