Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Transdev overtar kjøringen på Roslagsbanan 2022avatar
Jernbane.Net
[SE] Transdev overtar kjøringen på Roslagsbanan 2022
04. May 2021, kl. 08:34
Transdev overtar kjøringen på Roslagsbanan 2022Förra veckan signerade Trafikförvaltningen i Region Stockholm och Transdev trafikavtalet för Roslagsbanan. Det var för knappt ett år sedan som Transdev vann avtalet men eftersom upphandlingen överklagats har avtalet inte kunnat signeras förrän nu. Exakt datum för trafikstarten är ännu inte klart men det kommer att ske under 2022.

Roslagsbanan utgår från Stockholms östra station med tre linjer mot Kårsta, Österskär och Näsbypark. Varje år görs totalt 13 miljoner resor med Roslagsbanan. Roslagsbanan är ett nygammalt kontrakt för Transdev som trafikerade banan fram till 2003.

- Det känns fantastiskt att äntligen få besked och att vi kan börja köra trafiken under 2022. Vi ser fram emot att möta resenärerna ombord på Roslagsbanan, utveckla trafiken i samarbete med SL, samt välkomna medarbetarna som idag arbetar med Roslagsbanan till Transdev, säger Anna Höjer, vd för Transdev Sverige AB.

Över avtalsperioden kommer SL att göra stora investeringar i Roslagsbanan, delar av systemet kommer att få dubbelspår och det byggs en ny depå i Vallentuna, samt en ny station i Arninge. Dessutom kommer antalet fordon att utökas med 22 nya tåg som successivt introduceras i trafiken mellan 2022 och 2024. På sikt innebär det fler avgångar för resenärerna och förbättrad punktlighet.

Trafikstarten som först var planerat april 2021 sköts upp efter att tilldelningsbeslutet överklagades. Trafikförvaltningen fick till slut rätt i både Förvaltningsrätten och Kammarrätten. Exakt datum för trafikstarten är ännu inte klart men det kommer att ske under 2022.#Jernbanenytt
#jernbane
#jernbane.net
@jernbane.net


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.