Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] Milliardsprekk på Intercityprosjektavatar
Jernbane.Net
[NO] Milliardsprekk på Intercityprosjekt
12. May 2021, kl. 09:51
Milliardsprekk for Intercityprosjekt


Moss nye stasjon

Publisert: 11.05.2021 11:33.

Regjeringen foreslår å øke styringsrammen for Sandbukta–Moss–Såstad på InterCity med 5,3 milliarder kroner. Den sannsynlige sluttkostnaden er nå på 14,9 milliarder kroner.

– På grunn av krevende grunnforhold med store forekomster av kvikkleire kommer det pågående InterCity-prosjektet gjennom Moss til å bli vesentlig dyrere enn planlagt. Den sannsynlige sluttkostnaden er nå på 14,9 milliarder kroner. Kostnadsrammen på 17,9 milliarder kroner tar hensyn til uvisshet om kostnadene i prosjektet. Det er alvorlig med en økning i kostnadsrammen på 70 prosent, men planlagte forbedringer i togtilbudet er avhengig av at prosjektet blir fullført, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

I tråd med tilrådninger fra Jernbanedirektoratet og Bane NOR foreslår regjeringen å øke styringsrammen for prosjektet med 5,3 milliarder kroner, til 14,9 milliarder kroner for prosjektet Sandbukta–Moss–Såstad på Østfoldbanen. Styringsrammen er den mest sannsynlige kostnaden for prosjektet, mens kostnadsrammen er maksgrensen før prosjektet må behandles i Stortinget på nytt.

Som følge av ny kjennskap om grunnforholdene og uvisshet knytt til kostnadene foreslår regjeringen å øke kostnadsrammen for prosjektet fra 10,5 til 17,9 milliarder kroner. Den nye rammen er om lag 70 prosent høyere enn gjeldende kostnadsramme, som blei vedtatt av Stortinget i 2017.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.