Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[NO] Sporveien gjør det bra på kundebarometeretavatar
Jernbane.Net
[NO] Sporveien gjør det bra på kundebarometeret
12. May 2021, kl. 10:27
Sporveien gjør det bra på kundebarometeretI skarp konkurranse med andre sterke norske merkevarer gjør Sporveien med T-banen et solid byks oppover listen som måler kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. I år havnet Sporveien T-banen på en 6. plass blant norske bedrifter med høyest kundetilfredshet. Det er opp 15 plasser fra i fjor, og opp hele 28 plasser sammenlignet med 2019.

– Dette er en tillitserklæring og inspirasjon for oss i Sporveien til å jobbe enda hardere for en god kundeopplevelse. T-banen betyr mye for mange og har vært samfunnskritisk for å transportere kundene trygt og effektivt under hele pandemien, sier administrerende direktør i Sporveien T-banen Anders Rygh.

I over tjue år har forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

4670 kunder har sagt sin mening i årets undersøkelse, og fortalt hvor fornøyde de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester av. 150 virksomheter fra rundt 30 ulike bransjer har blitt evaluert. Norsk Kundebarometer har et 5-stjerners ratingsystem på kundetilfredshet, og det er 15 bedrifter som kan smykke seg med tittelen 5-stjerner som betyr «begeistrede kunder»

I år havnet Sporveien for første gang på topp ti-listen med en sjette plass. Det er et solid byks sammenlignet med tidligere år. Også i år ligger T-banen helt i toppen når det gjelder kundelojalitet som måles i tillegg til kundetilfredsheten.

Takker alle kunder
T-banen utgjør ryggraden i kollektivtilbudet i hovedstaden, og har i et normalår rundt 120 millioner reisende. Med kontinuerlig og systematisk forbedringsarbeid har T-banen også etablert seg blant de mest kostnadseffektive aktørene i verden.

– Vi vil rette en takk til alle kunder som har belønnet oss med fem stjerner og topp ti-plassering på kundebarometeret. Resultatet skyldes engasjement, samhandling og fantastisk innsats hos førere, trafikkledere, renholdere og fagarbeidere og alle andre som jobber med T-banen i Sporveien. Nå jobber vi mye med fornyelse for å skape et enda mer attraktivt produkt for kundene og byen gjennom nytt system for togstyring, nye Majorstua stasjon, nye t-banevogner og Fornebubanen. Aller mest ser vi nå likevel frem mot en tid hvor vi snart kan ønske alle våre kunder velkommen ombord igjen. Målet er at vi skal få enda flere fornøyde kunder, sier Anders Rygh.

Sporveien T-banen er som tidligere år på 2. plass i kategorien "Persontransport", bare slått av Flytoget. Sporveien Trikken er i år på 7. plass.

Dobbeltseier i Norsk bærekraftbarometer
I fjor sommer tok Sporveien dobbeltseier i Norsk bærekraftbarometer. Bærekraftbarometeret viser hvor bærekraftige norske bedrifter er sett fra kundenes ståsted. Sporveien T-banen tok førsteplass, mens Sporveien Trikken tok andreplass.

– Utmerkelsene i Norsk bærekraftbarometer i fjor og utviklingen i Norsk kundebarometer i år viser tydelig hvilken viktig rolle kollektivtrafikken har i folks hverdagsliv, og hvilken rolle kollektivtrafikken har for å nå klimamålene. Vi tar med oss disse tilbakemeldingene i vårt videre arbeid med samfunnsansvar og bærekraft i Sporveien, og vi skal ta vår del av ansvaret for at Oslo blir en enda grønnere by også i årene som kommer, sier konserndirektør kommunikasjon og samfunn, Torgeir Kristiansen.

Kilde: Sporveien#Jernbanenytt
#jernbane
#jernbane.net
@jernbane.net


Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.