Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Tilsammans för tåg i tidavatar
Jernbane.Net
[SE] Tilsammans för tåg i tid
17. June 2021, kl. 10:42
Tilsammans för tåg i tid

Punktlighetsarbetet ska fortsatt ha hög prioritet. Det var JBS tydliga med på det senaste styrelsemötet i slutet maj. Styrelsen uttalade även en tydlig ambition om att branschen ska lyfta punktligheten upp till 95 procent vilket innebär att arbetet inte kan stanna av. Vi tar det som ett gott betyg för att det arbete vi tillsammans genomför dag för dag – projekt för projekt - på väg mot en högre punktlighet. Tack till alla er som är med och bidrar!

Med styrelsens ord i ryggen planerar vi i EL nu för inriktningen för 2022, och det finns flera intressanta områden som vi tänker arbeta med framöver. Det tydligaste området är kanske frågan om dataplattform och datadelning där vi kommer starta upp ett arbete för att ta fram en pilot för en dataplattform. Syftet med plattformen är att hantera branschens gemensamma behov av att kunna samla in, analysera och sprida data på ett bra sätt. Det finns en otrolig kraft i att kunna samlas kring gemensamma analyser, och det ska den plattform vi ser framför oss bidra till. Mer om detta kommer vi återkomma till efter sommaren.

Ett annat stort område som vi kommer prioritera är arbetet med att stärka branschens systematiska kvalitets- och förbättringsarbete. Punktlighet är i grund och botten ett kvalitetsarbete, och över tid kan vi åstadkomma mycket stora förändringar genom att vi alla stärker det angreppssättet. Här vill vi att TTT ska spela en viktig roll, bland annat genom att sprida olika aktörers arbete i syfte att höja kunskapen i hela branschen.

Men innan dess väntar en spännande höst, och det som nog många har på näthinnan nu - en rejäl dos sol och semester. Kanske lite hemester, en järnvägsresa till en ny stad? Vad det än blir så hoppas vi att ni alla får tid att njuta, vila och reflektera för att komma tillbaka fulla av energi och inspiration när vi kör igång igen till hösten. Förhoppningsvis kan vi då också så smått börja ses igen i olika sammanhang!

Järnvägsbranschens samvärkansforumBeklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.