Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Högtryck i midsommar på buss- och tågresoravatar
Jernbane.Net
[SE] Högtryck i midsommar på buss- och tågresor
18. June 2021, kl. 14:44
Högtryck i midsommar på buss- och tågresorMed en vecka kvar till midsommar kan buss- och tågbolaget FlixBus konstatera att resenärerna återvänt. Flera turer under årets mest trafikerade helg har redan sålt slut och FlixBus räknar med ett högt tryck på biljetter under och efter midsommar. Företaget som numera även erbjuder tågresor under namnet FlixTrain, väljer därför att sätta in extra buss- och tågavgångar till midsommarhelgens populäraste destinationer.

– Allteftersom samhället öppnar upp och allt fler blir vaccinerade ser vi en ökning i antalet resenärer. Midsommarhelgen är en av våra mest bokade högtider och vi kan nu konstatera att biljettförsäljningen nästan är uppe i samma nivåer som innan pandemin. Vi väljer därför att sätta in extra avgångar samt att öppna upp de linjer som varit vilande under pandemin, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus/FlixTrain.

Högst resetryck är det dagen innan midsommarafton. Här är flera avgångar redan slutsålda och man väljer därför att sätta in extra avgångar för att hantera den ökade efterfrågan. Mest populär är östkustlinjen, Stockholm - Kalmar, där flest midsommarfirande resenärer kliver av i Västervik, Oskarshamn och Kalmar. Även Göteborg kommer få en tillströmning av resenärer från Jönköping, Malmö och Stockholm.

– Vi har satt in extra avgångar på våra mest populära linjer men då vi fortfarande endast säljer hälften av platserna ombord kan det medföra att avgångar snabbt säljer slut. Vi uppmanar därför våra resenärer att boka i god tid.

Efter en lyckad tåglansering i våras kan även FlixTrain konstatera en ökning av resenärer och väljer därför att utöka sitt utbud över midsommar och sätter in extra vagnar på linjen Stockholm - Göteborg.

– Efter FlixTrains lansering har antalet passagerare ökat stadigt, något som vi tror beror på våra prisvärda biljetter. Våra priser ligger långt under SJs och MTRX biljettpriser, något som resulterar i allt fler väljer att resa med oss framför våra betydligt dyrare konkurrenter.

FlixBus resenärer kommer däremot att behöva vänta något innan de kan resa med FlixBus till Danmark och Norge då man valt att vänta på EU:s digitala covidintyg som börjar gälla från och med den 1 juli.

– Vi ser fram emot att äntligen kunna erbjuda våra resenärer expressbusstrafik till Danmark och Norge. Dessa linjer är väldigt populära och att vi öppnar upp den 1 juli är ett sundhetstecken på att vi inom en snar framtid kan öppna upp hela vårt nätverk igen. Efter ett tufft år ser vi äntligen ljuset i tunneln, avslutar Kajsa Ekelund.

Topp fem destinationer i midsommar med FlixTrain och FlixBus

Västervik
Göteborg
Kalmar
Stockholm
Jönköping

Hygien ombord: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande säkerhet och hygien ombord. Utöver de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger så har vi lagt till ytterligare säkerhetsrutiner ombord. Den extrainsatta sanering som sattes in under pandemin kommer att fortsätta framöver.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.