Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Anslutningar stängs vid Järntorgetavatar
Jernbane.Net
[SE] Anslutningar stängs vid Järntorget
24. July 2021, kl. 17:50
Den 7 augusti återupptas ledningsarbeten vid Järntorget, vilket betyder att viss biltrafik leds om.

Byggnationen av Masthuggskajen är i full gång och den 21 juni inleddes ledningsarbeten på Järnvågsgatan vid Järntorget. Vissa anslutningar stängdes och biltrafik fick ledas om.

Arbetet fortgick i två veckor och tog därefter sommaruppehåll. Lördagen den 7 augusti återupptas arbetet som sedan kommer att pågå i cirka ett halvår. Räkna med begränsad framkomlighet i området – särskilt för bilister.

Detta gäller i närtid:

– Den 7-20 augusti stängs biltrafiken österut mot Nya Allén vid Järntorget. Alltså – varken bilister från Linnégatan eller Järnvågsgatan kommer att kunna svänga in på Nya Allén vid Järntorget. Trafiken leds istället om via Emigrantvägen, Heurlins Plats och vidare på Pusterviksgatan. Följ orange vägvisning.

– Under samma tidsperiod stängs "Spanska svängen" längs Järnvågsgatan, som främst används av bilister från Allén mot Linnégatan/Första Långgatan. Dessa bilister leds om enligt det blå strecket i kartan, (se karta relaterat material). Var uppmärksam på skyltningen.

Dessutom gäller begränsad framkomlighet i Allén västerut vid Järntorget och längs Linnégatan norrut mot Järntorget där körfält stängs.

Risk för köer

I och med att vissa anslutningar stängs vid Järntorget finns en ökad risk för köer i området och därmed också längre restider. Bilister som inte har området som målpunkt uppmanas att välja andra vägar. Till exempel kan biltrafik som kommer från Linnégatan och ska ned i Götatunneln österut köra via Prinsgatan och Värmlandsgatan.

Om du har möjlighet ställ gärna bilen för att gå eller cykla i området i stället.

Sök din resa i To Go-appen

På grund av den begränsade framkomligheten i området kan det också bli förseningar i kollektivtrafiken, framförallt i rusningstid. Resenärer uppmanas att alltid söka sin resa i appen Västtrafik To Go.

Gångtrafiken vid Järntorget påverkas genom att två av övergångsställena stängs – istället hänvisas gående till övergångsställen strax intill. Cykelbanan i Allén hålls hela tiden öppen.

Orsaken till omledningarna i området är ledningsarbeten för bygget av Masthuggskajen. Arbetena pågår i cirka ett halvår med olika trafikpåverkan kring Järntorget.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.