Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[Eu] [EØS] Opplæring i one-stop shopavatar
Jernbane.Net
[Eu] [EØS] Opplæring i one-stop shop
17. September 2021, kl. 11:03
Det europeiske jernbanebyrået (ERA) gir opplæring i bruk av søknadsportalen som er en del av den fjerde jernbanepakken.

One-stop shop er en del av den fjerde jernbanepakken. Denne søknadsportalen fungerer som et felles inngangspunkt for søknader om felles sikkerhetssertifikat, kjøretøygodkjenning og godkjenning av ERTMS trackside (før anbudsprosessen).

Med den fjerde jernbanepakken skal søknader sendes gjennom one-stop shop både hvis søknaden gjelder godkjenning i flere land og hvis godkjenningen gjelder bare for Norge.

Når søknaden gjelder flere land er ERA saksbehandler og sikkerhetssertifiseringsorgan. Vi i Statens jernbanetilsyn kan være involvert i ekspertgruppen for behandling av søknader (Pool of Experts). Avtalen vi har med ERA om Pool of Experts innebærer at vi vil kunne bidra med eksperter på ulike fagområder i søknadsprosessene. Vi skal uansett vurdere nasjonale krav.

Når søknaden gjelder bare for Norge kan søkeren velge oss som saksbehandler via one stop-shop og forholde seg bare til oss gjennom prosessen.

Meld deg på ERAs opplæring i bruk av one-stop shop.

ERAs brukerveiledning for one-stop shop.

ERA-film om å søke godkjenning for kjøretøy.

ERA-film om å søke godkjenning for felles sikkerhetssertifikat.

ERA-film om å søke godkjenning for ERTMS trackside.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.