Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[DK] Midttrafik åbner for grupperejser igenavatar
Jernbane.Net
[DK] Midttrafik åbner for grupperejser igen
17. September 2021, kl. 11:37
Begrænset kapacitet og afstandskrav lukkede muligheden for grupperejser med Midttrafiks busser ned under pandemien. I løbet af oktober bliver det igen muligt at bestille en grupperejse, men efter en ny model der sikrer bedre sammenhæng mellem udgifter og indtægter, og tager hensyn til kundernes ønsker om mere plads i bussen.

Skoler, daginstitutioner og andre, der ønsker at rejse afsted i en større gruppe, kan igen rejse med Midttrafiks busser fra oktober 2021. Midttrafiks grupperejser blev lukket ned, da COVID-19 indtog Danmark i marts 2020. Med samfundets genåbning er det tid til at åbne op for grupperejser igen, men det bliver efter en ny model.

Passagerrådet i Region Midtjylland er blevet præsenteret for den nye model, og har taget godt imod den.

Midttrafiks bestyrelsesformand Claus Wistoft fortæller:

"Nu har vi lavet en balanceret model, der sikrer at skoler, institutioner mv. fortsat kan købe en grupperejse til en fordelagtig pris. Samtidig sikrer modellen, at der også er plads i bussen til de kunder, der rejser på almindelig billet, især i myldretiden om morgenen".

Sådan kan du rejse som gruppe:

Grupper under 15 personer kan fortsat, efter eget valg, rejse uden pladsbestilling og pladsgaranti. Disse grupper billetterer til ordinær takst med fx rejsekort gruppe check-in eller klippekort i Midttrafik app.

Grupperejser kan bestilles af grupper på mellem 2-30 personer, hvor Midttrafik garanterer plads. Er det ikke er muligt at sikre den nødvendige kapacitet, vil bestillingen blive afvist. Grupper større end 30 personer pr. afgang afvises. Hvis der er ledig buskapacitet, kan grupper større end 30 personer fordeles på flere afgange, ellers henvises de til private turistvognmænd.

Grupperejser med pladsbestilling og rejsegaranti kan kun gennemføres fra kl. 9.00 efter morgenmyldretid.
Det er fortsat ikke muligt at bestille plads i Aarhus bybusser og Letbanen.

Sådan bestiller du en grupperejse:
Skoler, institutioner mv. i Midtjylland kan reservere og betale grupperejser på midttrafikbestilling.dk
Her kan der også købes almindelige zonebilletter.

Midttrafik forventer, at der åbnes for bestillinger i løbet af oktober, og opfordrer kunderne til at holde øje med bestillingssiden.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.