Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE} SL gör det möjligt att blippa betalkortet för enkelbiljett till rabatterat prisavatar
Jernbane.Net
[SE} SL gör det möjligt att blippa betalkortet för enkelbiljett till rabatterat pris
17. September 2021, kl. 12:11
Från och med 13 september kan den som är pensionär, student eller ungdom ställa in betalkortet på sl.se för att dagen därpå börja köpa enkelbiljetter till rabatterat pris med ett blipp mot biljettläsaren.

Sedan i februari är det möjligt att blippa sitt betalkort direkt mot en biljettläsare i SL-trafiken för att köpa en enkelbiljett till vuxenpris. Nu utökar SL tjänsten till att gälla båda priskategorierna, vilket innebär att det även kommer att gå att blippa sitt betalkort och resa till rabatterat pris.

Resenären behöver först ställa in betalkortet så att rabatterat pris – och inte vuxenpris – dras från kortkontot när betalkortet blippas mot biljettläsaren. Det går att göra på sl.se med start 13 september.

Det går att resa dagen efter att man ställt in kortet

Resenären kan börja resa till rabatterat pris med betalkortet dagen efter att hen gått in på sl.se och ställt in betalkortet på rabatterat pris. Vill resenären ändra tillbaka till vuxenpris görs det med på sl.se.

Populärt att resa med betalkort

Uppemot 40 000 resenärer per dag blippar sitt betalkort för att köpa biljett. Genom att göra det sparar man tid och energi och behöver inte ta sig till någon särskild plats för att köpa biljett. Det är extra smidigt om man bor långt från närmaste biljettautomat.

Fakta – Res med betalkort till rabatterat pris

1. Resenären går in på sl.se tidigast lunchtid 13 september för att ändra priskategori för betalkortet till "Pensionär, student, ungdom".

2. Ändringen går igenom under natten och dagen efter kan resenären blippa betalkortet för att köpa en enkelbiljett till rabatterat pris (25 kr) som gäller för resande under 75 minuter i hela SL-trafiken.

3. Det går att blippa sitt betalkort från Visa, Mastercard eller American Express mot alla biljettläsare: på bussen, i spärrarna till tunnelbanan, pendeltåg och pendelbåtar samt på SL-stolpar på plattformarna eller hos konduktören på övriga spårvagnar.

4. Tjänsten fungerar även med digitala plånböcker som Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay.

5. Kostnaderna för alla resor under en dag bakas ihop och dras tidigast nästa dag.

Mer information om att resa med betalkort finns på sl.se.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.