Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE} Tågkompisar ska öka tryggheten för skånska tågresenäreravatar
Jernbane.Net
[SE} Tågkompisar ska öka tryggheten för skånska tågresenärer
17. September 2021, kl. 12:12
En blandning av perrongvärdar och kontrollanter med fokus på att ge information och enastående service. Med pilotptojektet tågkompisar ska Skånetrafiken öka servicen och tryggheten för dem som reser med tåg i Skåne.

Den 13 september startade ett pilotprojekt med fokus på att öka service och trygghet för dem som reser med tåg i Skåne. Tanken är att möta den sakta återkommande skaran resenärer med tågkompisar. En sorts mobila servicevärdar vars fokus är att ge utmärkt service och en hjälpande hand, även när tågtrafiken rullar som den ska.

- Under pandemin är det många som stannat hemma och inte rest med kollektivtrafiken. Vi har därför genom de undersökningar vi genomfört, identifierat ett behov av att ha någon att fråga eller hälsa på nu när man så smått ska börja resa igen. Vi tror att det mänskliga mötet blivit viktigare än någonsin och därför testar vi nu projektet med tågkompisar, säger Mikael Espling, Affärsområdeschef tåg hos Skånetrafiken.

Inspiration till tågkompiskonceptet har bland annat hämtats både från SL och Västtrafik och tågkompisar kan liknas vid en servicevärd som finns till hands för frågor, en hjälpande hand eller för att förebygga konflikter. De är mobila och rör sig på centralstationer, perronger och ombord på tågen. Allt för att serva och stötta både den ordinarie personalen och resenärerna.

-Det finns fortfarande många som drar sig för att resa med våra tåg för att de är nervösa för trängsel. Det är bland annat då som tågkompisarna finns till hands. De kan fördela personer mellan vagnarna och vägleda resenärerna till att undvika avgångar när många reser, säger Mikael Espling.

Pilotprojektet startade den 13 september och pågår till den 10 oktober. Tågkompisarna utgår från Malmö C, Lund C och Hässleholms C och finns till hands hela dagarna, även på helger.Beklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.