Jernbane.net

Velkommen! Logg Inn Opprett en ny profil

Avansert
Støtt oss
[SE] Vy flygbusserna kör elektriskt
Lagt inn av Jernbane.Net avatar
Jernbane.Net
[SE] Vy flygbusserna kör elektriskt
30. November 2021, kl. 10:55


Vy Flygbussarna välkomnar resenärer på unik tur med den nya elbussenSnart stundar premiären av reguljär busstrafik på världens första trådlösa elväg för buss och tung lastbil. På självaste Lucia kommer resenärer få möjlighet att åka med när Vy Flygbussarna trafikerar Visby Airport.

Förra året installerades elvägen i Visby av Samverkansprojektet Smartroad Gotland. Elvägen möjliggör trådlös laddning vilket gör att bussen laddas medan den kör. Snart har resenärer möjlighet att för första gången åka med.

– 13 december välkomnar vi resenärer att åka med vår flygbuss på linjen Visby Airport – Visby Busshållplats. Det är en unik möjlighet då vi vanligtvis inte trafikerar Visby under vinterperioden. Dessutom blir det premiär för elbussen i verklig drift, vilket känns väldigt spännande, säger Zakaria Abna-Aissa, Kommersiell direktör på Vy Buss.

Trafik med hållbarhet i fokus

Smartroad Gotland tar utgångspunkt i att testa innovativ teknik som minskar behovet av fossila bränslen och som ger minskad miljöpåverkan. Tekniken som tagits fram av ElectReon blev nyligen utnämnd av Time Magazine som en av årets topp 100 bästa innovationer.

– Vår ambition är att ge våra gäster den bästa kundupplevelsen - då tycker vi det är viktigt att transporten sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en bekväm och hållbar resa från Visby Airport till Visby den 13 december, säger Zakaria Abna-Aissa.

Gäster välkomnas ombord på en lussebuss

Eftersom premiären infaller under Lucia utlovar Vy Flygbussarna även extra julstämning för de resande.

– Vi kommer finnas på plats i Visby under dagen för att välkomna gäster ombord. Dagen till ära vill vi såklart passa på att sprida lite extra julstämning i samband med avgångarna, det planerar vi att göra på lite olika sätt. Biljett till denna specialtur kommer kunna köpas ombord. Vi hoppas såklart att så många som möjligt får chans att åka med, säger Zakaria Abna-Aissa.

Vy Flygbussarnas trafik i Visby den 13 december
Hållplatser: Visby Airport – Norrgatt – Östercentrum – Visby Busstation

Tidtabell: Hela tidtabellen finns på hemsidan

Pris: Biljettpriset är 60 kr. Biljett till denna specialtur kan endast köpas ombord.

Restid: Cirka 7 minuterBeklager, du har ikke tillatelse til å legge inn / svare i dette forumet.